بررسی علل عدم استفاده گسترده از سیستم های فتوولتاییک در ساختمان های مرسوم مسکونی شهری در ایران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مطالعات بین رشته ای در مدیریت و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICOCS02_243
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 696
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد یزدان پناه

گروه معماری، واحد شهر قدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

ناهید رهورچهارده

گروه معماری، واحد شهر قدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

ایده ی استفاده از انرژی خورشیدی در دهه ی 90میلادی نتیجه ی آگاهی بشر نسبت به مشکلات زیست محیطی، مسائل و محدودیت های انرژی فسیلی بود. محدودیت این منابع و غیرقابل تجدیدپذیر بودن آنها ، موجب گردید تا سیاست بهینه سازی مصرف انرژی در رئوس برنامه ی کاری دولت ها از جمله ایران قرار گیرد. با توجه به ظرفیت بالا و چشمگیر ایران در بهره مندی از انرژی تجدید پذیر خورشیدی وزرات نیرو در حرکتی هماهنگ و از پیش برنامه ریزی شده شروع به تبلیغ گسترده در کل کشور برای نصب پنل های خورشیدی خانگی کرد ، در پی ناکامی نسبی این طرح ، موضوع مورد مطالعه ی این مقاله را که بررسی علل عدم استفاده گسترده از سیستم های فتوولتاییک در ساختمان های مرسوم مسکونی شهری در ایران است را مطرح کردیم. هدف از انجام این پژوهش یافتن علل عدم استقبال مردم از این طرح وزارت نیرو و متعاقبا عدم استفاده از سیستم های خورشیدی در ساختمان های مسکونی است. در میان این پژوهش توضیحاتی درباره ی انرژی خورشیدی ،تاریخچه استفاده ، مزایا و معایب آن همچنین مواردی در خصوص نحوه ی عملکرد ، کاربرد ، مزایا و معایب سیستم های فتوولتاییک ارائه شده و در اخر به علل عدم استقبال مردم از طرح وزارت نیرو برای استفاده از سیستم های فتوولتاییک به عنوان یک نیروگاه تولید برق خانگی وراهکارهایی منطقی ای اشاره شده است که دولت میبایست در جهت جلب اعتماد مردم به طرح به کار ببند. روش مواجهه با مساله و پژوهش و روش تحقیق، مبتنی بر مطالعات مقاله ای و اینترنتی می باشد و در میان مقاله از آمار و ارقام حاصله از منابع معتبر استفاده شده است.

کلیدواژه ها

انرژی خورشیدی ، سیستم های فتوولتاییک ، وزارت نیرو ، نیروگاه برق خانگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.