بررسی تاثیر یادگیری سازمانی بر چابکی سازمانی با نقش میانجی رضایت شغلی کارکنان بیمارستان تامین اجتماعی تربت حیدریه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مطالعات بین رشته ای در مدیریت و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICOCS02_234
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 421
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی خوبیان

گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت حیدریه، تربت حیدریه، ایران

سیدمرتضی صمیمی

دستیار تخصصی بخش ارتودنسی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه تهران

عماد زنگنه

دانشجوی گروه مدیریت ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت حیدریه، کارمند بیمارستان تامین اجتماعی تربت حیدریه، ایران.

محمد جوادی زاده

دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت مالی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور، نیشابور، ایران

چکیده

زمینه و هدف: پژوهش حاضر به دنبال بررسی تاثیر یادگیری سازمانی بر چابکی سازمانی در بین کارکنان بیمارستان تامین اجتماعی تربت حیدریه با میانجیگری رضایت شغلی می باشد.روش: این پژوهش از نوع توصیفی-پیمایشی است که به روش میدانی اجراء گردید. جامعه آماری پژوهش، کارکنان بیمارستان تامین اجتماعی تربت حیدریه بوده که به روش تصادفی ساده تعداد160 نفر به عنوان نمونه انتخاب گردیدند. ابزار مورد استفاده پرسشنامه های محقق ساخته شامل 78 سوال میباشد. برای مطالعه پایایی پژوهش از روش آلفای کرونباخ و برای روایی نیز از روایی صوری و محتوا استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی، تکنیک تحلیل عاملی و معادلات ساختاری استفاده گردید.یافته: یافته های پژوهش حاکی از آن است که میزان ضریب مسیر بین یادگیریسازمانی و رضایت شغلی برابر با 0/69، میزان ضریب مسیر بین یادگیری سازمانی و چابکی سازمانی برابر با 0/73 و میزان ضریب مسیر بین رضایت شغلی و چابکی سازمانی 0/52 می باشد که نشان از تاثیر بالای متغیر تاثیرگذار بر متغیرهای وابسته مربوطه میباشد.نتیجه گیری: بیمارستان تامین اجتماعی تربت حیدریه برای تحقق چابکیسازمانی در بین کارکنان، باید یادگیری را در حوزه های درون سازمانی و تعاملات بیرونی نهادینه نماید؛ همچنین به ارتقاء رضایت شغلی کارکنان توجه نماید.

کلیدواژه ها

یادگیری سازمانی، چابکی سازمانی، رضایت شغلی، معادلات ساختاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.