پایش مکانی- زمانی موقعیت افراد با بهره گیری ازتحلیل تاریخچه حرکتی تلفن ×همراه آنان به کمک سامانه اطلاعات جغرافیایی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مطالعات بین رشته ای در مدیریت و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICOCS02_149
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 378
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا متین فر

دانشیارگروه علوم ومهندسی خاک،دانشگاه لرستان

شیرزاد بیرانوندی

دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش از راه دورسیستم اطلاعات جغرافیایی،دانشکده ولیعصر، دانشگاه آزاد تهران مرکز

مهرداد کاویانی

دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش از راه دورسیستم اطلاعات جغرافیایی،دانشکده ولیعصر، دانشگاه آزاد تهران مرکز

سمیه جدیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش از راه دورسیستم اطلاعات جغرافیایی،دانشکده ولیعصر، دانشگاه آزاد تهران مرکز

چکیده

امروزه امکانات تلفن همراه و استفاده از خدمات آن ضرورتی اجتناب ناپذیراست. با توجه به نوع استفاده برای هر یک از افراد جامعه به بخش جدا نشدنی از زندگی روزمره مردم درجهت تسهیل امورات زندگی وکارتبدیل شده است. همواره اهمیت تشخیص موقعیت مکانی و ردیابی هرفرد و شی با استفاده ازتلفن همراه، موردتوجه کاربران بوده است. بنابراین بنظرمی رسید با استفاده ازیک روش ابتکاری پایش مکانی- زمانی افراد را بدون بهره گیری ازبستر اینترنت و )GPSسامانه موقعیت یاب جهانی)، با توجه به محدودیت هایی که سامانه های موقعیت یاب جهانی، درعدم دخالت سایرکشور ها درمدیریت وراهبردی این سامانه ها دارند،ضروری می باشد .هدف ازاین پژوهش بهره گیری ازتحلیل تاریخچه حرکتی دو نمونه تلفن همراه در شهر تهران و یک نمونه در شمال غرب کشور به کمک نرم افزار Arc Map سامانه اطلاعات جغرافیایی،برای تعیین مسیر حرکتی و ردیابی افراد می باشد. با این روش میتوان به بررسی تحلیلی مکانی-زمانی مسیرهای تردد حرکتی هرفرد یا شی مجهز به ماژول سیم کارت دار(ماننددزدگیرهای سیم کارت خور ماشین)را در سالهای گذشته و حال مشخص و بصورت مکان مند برروی نقشه های آفلاین نمایش و تحلیل نمود.و با توجه به ارائه نسل های جدید تلفن همراه و افزایش بی رویه انواع آنتن های تلفن همراه درسطح فضای شهری و بین شهری، با کاربردی نمودن این روش می توان انتظارخطای محاسباتی کمتری را درفضای حریم پوششی آنتن ها دربحث موقعیت مکانی دقیق فرد یا پدیده مورد نظر را درلحظه داشت.

کلیدواژه ها

پایش مکانی- زمانی، رصد حضورمکانی افراد، سامانه اطلاعات جغرافیایی،BTS1 )ایستگاه فرستنده-گیرنده(

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.