ارتباطات غیر کلامی در داستان های قرآن

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: ICMHSR04_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 774
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین فعال عراقی نژاد

عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان

چکیده

از آن جا که داستان های قرآن از زوایای گوناگون قابل بررسی است، برای مطالعات میان رشته ای ظرفیت فراوان دارد.رفتارهای غیر کلامی در فرایند ارتباط می نوانند نقش های تاکیدی، تکمیلی، تکراری، کنترلی و جانشینی داشته باشند. برخی پژوهشگران ارتباطات غیر کلامی را از ارتباطات کلامی مهم تر می دانند و برخی نظریه پردازان در این حوزه عقیده دارند که در فرایند ارتباط، 65 تا 93 درصد انتقال معانی و منظورها از طریق رفتارهای غیر کلامی صورت می گیرد. در این مقاله، نگارنده ارتباطات غیر کلامی را در داستان های قرآن تحلیل کرده و به این نتیجه رسیده است که داستان های قرآن در کاربرد ارتباطات غیر کلامی به انواع زبان های بدن، کارکردهای زبان اشیاء مانند هدیه ها و دارایی ها، لباس و جواهرات و عناصر پیرازبان چون: لحن و ضریب سخن گویی به خوبی توجه داشته و در این کلام وحیانی بهره گیری از این گونه ارتباط و پیونددادن آن ها با کلام، بر رسایی بیشتر معنا در فضای نمایشی داستان خود افزوده است. در همین راستا این پژوهش برآن است با روش تحلیلی و توصیفی به واکاوی نقش و جایگاه ارتباطات غیر کلامی در داستان های قرآن بپردازد.

کلیدواژه ها

داستان های قرآن، ارتباط غیر کلامی، انتقال پیام، زبان بدن.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.