پیش بینی اختلال شخصیت نمایشی بر اساس ابعاد نابهنجارشخصیت

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی، مطالعات اجتماعی و فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: EPSCONF07_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3841
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لطیفه سادات مردانی

کارشناس ارشد روانشناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران

محمدجواد زفرقندی

کارشناس علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان، پردیس شهید باهنراصفهان، ایران

چکیده

هدف و زمینه:اختلالات شخصیت دامنه گسترده ای داشته و تاثیرات فراگیری در زندگی فردی و ارتباطات بین فردی دارند. شناخت عوامل زمینه ساز اختلالات شخصیت، باعث فهم دقیقتر و شناخت عوامل پیشگیرانه و در نهایت یاریرسان در زمینه درمان آن ها میشود. بنابراین هدف پژوهش حاضر تعیین رابطه، اختلال شخصیت نمایشی بر اساس مدل پنج عاملی ابعاد نابهنجار شخصیت انجام گرفته است.روش: در یک مطالعه توصیفی مقطعی، 520 دانشجوی دانشگاه های تبریز با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای در سال تحصیلی 97-96 انتخاب شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه شخصیتی برای (PID-5-BF) DSM-5 و پرسشنامه بالینی چند محوری میلون:MillonIII clinical Multiaxial Inventory جمعآوری گردید. سپس با استفاده از نرم افزار SPSS-22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: یافته ها حاکی از ارتباط مثبت و معنادار ابعاد نابهنجار شخصیت و اختلال شخصیت نمایشی است. به عبارتی دقیق تر نتایج ضریب همبستگی نشان داد، بین ابعاد نابهنجار شخصیت، عاطفه منفی، گسلش، مخالفت ورزی، مهارگسیختگی و روان پریشی با اختلال شخصیت نمایشی، رابطه معنی داری وجود دارد. همچنین نتیجه رگرسیون نیز گویای این مسئله بود که ابعاد نابهنجار شخصیت هم از لحاظ مولفه ها و هم به صورت کلی توانستنداختلال شخصیت نمایشی را پیش بینی کنند. نتیجه گیری: در مجموع می توان گفت که یافته های پژوهش حاضر میتواند نخستین گام در درک سودمندی مدل پنج عاملی ابعاد نابهنجار شخصیت ودر پیش بینی اختلال شخصیت نمایشی برای متخصصان بالینی باشد. همچنین نتایج می تواند در استفاده از روشهای مناسب برای پیش بینی احتمال بروز بیماری، پیشگیری و گسترش روش های درمانی کمک کننده باشد.

کلیدواژه ها

ابعاد نابهنجار شخصیت، اختلالات شخصیت، اختلال شخصیت نمایشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.