بررسی سیر تحول یادگیری الکترونیکی در آموزش نظام عالی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هفتمین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی، آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
  • کد COI اختصاصی: PSCONF07_253
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 639
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم دهقان خانقاهی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نورخوی

مهدی محمودی

استاد راهنما و استادیار دانشگاه پیام نور خوی

چکیده

توسعه ی فناوری اطلاعات و ارتباطات، به خصوص اینترنت، الگوی جدیدی را در فرایند آموزش و یادگیری ایجاد کرده است. در عصراطلاعات و ارتباطات روشهای قدیمی آموزش و یادگیری کارآیی کمتری دارند. انسان برای همگام شدن با محیط در حال تغییر باید به دنبال شیوه ها و رویه های جدید انتقال دانش و افزایش آگاهی باشد .آموزش الکترونیکی، نظام آموزشی نوینی است که در آن، تمامی فرایند آموزش و یادگیری به وسیله ی فناوری اطلاعات و ارتباطات صورت می گیرد. انعطاف پذیری فوق العاده، دانشجو محوری و وابسته نبودن به محدودیت زمانی و مکانی از ویژگی های اساسی آموزش الکترونیکی است. برای راه اندازی دوره های موفقیت آمیز آموزشالکترونیکی و در نهایت تحقق ایده ی دانشگاه مجازی نیاز به تهیه و برقراری زیر ساخت های انسانی، فناورانه، پداگوژیکی، اداری، اجتماعی، فرهنگی، مدیریتی، و اقتصادی امری بدیهی است. در عصراطلاعات و ارتباطات روشهای قدیمی آموزش و یادگیری کارآیی کمتری دارند. انسان برای همگام شدن با محیط در حال تغییر باید به دنبال شیوه ها و رویه های جدید انتقال دانش و افزایش آگاهی باشد. این انتقال دانش با استفاده از بسترهای فناوری اطلاعات به خوبی میسر است و به سرعت به عنوان روش موفق یادگیری علوم در قرن 21 شناخته خواهد شد. با توجه به اهمیت و ضرورت این مساله محققان در این پژوهش سعی کرده اند که به بررسی سیر تحول و تاثیر یادگیری الکترونیکی در آموزش و یادگیری و به خصوص نظام عالی بپردازند. برای این مهم به صورت کتابخانه ای در پی پاسخ به سوالاتی از این دست که آموزش الکترونیکی ماهیتا چیست ،چه کاربردهایی در آموزش و یادگیری دارد ، چگونه تاثیر خواهد گذاشت و نهایتا چه مزایا و معایبی دارد.

کلیدواژه ها

یادگیری الکترونیکی، دانشگاه ها ، تحول

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.