بررسی اثر کودسم آمینواسیددار ماترینال حاوی عنصر بور بر روی مراحل مختلف زیستی آفت سفیدبالک (Aleuroclava jasmini Sensu lato) در درختان توت واقع در خیابان سپیده شمالی منطقه 18

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین همایش ملی دانش و فناوری علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: MDCONF03_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 453
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشته آکی

کارشناس مرکز تحقیقات، آموزش و مشاوره شهرداری منطقه ۱۸ تهران،

نادیا انتخاب

مسئول مرکز تحقیقات، آموزش و مشاوره شهرداری منطقه ۱۸ تهران،

چکیده

به منظور بررسی تاثیر کودسم آمینواسیددار ماترینال حاوی عنصر بور بر روی مراحل مختلف زیستی آفت سفیدبالک توت شامل تخم، پوره و شفیره، در مرداد ماه 1397 تعداد سه درخت توت در منطقه 18 شهرداریتهران که جمعیت این آفت در آن ها نسبتا بالا بود، انتخاب شد. آزمایش با سه تیمار شامل دوز صفر ( قبل از اعمال کودسم ) به عنوان شاهد، دوز یک در هزار و دوز دو در هزار کودسم بر روی درختان اعمال و در قالب طرح آماری کاملا تصادفی در سه تکرار با نرم افزار SAS مورد آنالیز آماری قرار گرفت. نمونه های برگی از درختان موردنظر به منظور شمارش مراحل مختلف زیستی آفت سفیدبالک، در هر مرحله سه روز بعد جمع آوری و در زیر بینوکولر مورد بررسی قرار گرفت. نتایج جاصل از تجزیه واریانس داده ها نشان داد که با اعمال کودسم موردنظر، هر سه درخت از نظر مقدار تخم در مقایسه با شاهد، اختلاف معنی داری در سطح 01 / 0 داشتند. اختلاف مقادیر پوره در مقایسه با شاهد، در درختان 1 و 2 در سطح 05 / 0 و در درخت 3 در سطح 01 / 0 معنی دار شد. مقادیر شفیره در درختان 1 و 3 اختلاف معنی داری با شاهد نداشته و در درخت 2 اختلاف معنی دار در سطح 05 / 0 مشاهده شد. بنابراین، می توان نتیجه گرفت کودسم فوق بیشترین اثر را به ترتیب بر روی تخم و پوره ی سفیدبالک و کمترین اثر را بر روی شفیره ی این آفت داشته است. با توجه به نتایج مقایسات میانگین که با استفاده از آزمون دانکن بدست آمد، در هر سه درخت، تیمار سوم ( دوز دو در هزار کودسم ) بیشترین اثر را در کاهش میزان جمعیت تخم و پورهی سفیدبالک و تیمار دوم (دوز یک در هزار) بیشترین اثر را در کاهش جمعیت شفیرهی سفیدبالک داشته است که می توان گفت با افزایش غلظت کودسم کاهش میزان جمعیت شفیره نسبت به تخم و پوره کمتر می باشد.

کلیدواژه ها

کودسم، سفیدبالک توت، آمینواسید، بور، ماترینال

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.