ارزیابی روش فیلتر کالمن در تشخیص خطای ترانسفورماتورهای قدرت

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس سراسری دانش و فناوری مهندسی مکانیک و برق ایران
  • کد COI اختصاصی: DMECONF04_197
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 407
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سکینه فیضی امیری

گروه مهندسی برق، دانشکده مهندسی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

ابوالفضل جلیلوند

استاد گروه مهندسی برق، دانشکده مهندسی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

چکیده

ترانسفورماتورهای قدرت از تجهیزات اصلی در سیستم های الکتریکی به شمار می روند و با توجه به نقش کلیدیکه در شبکه های برق دارند، حفاظت از آن ها امری ضروری می باشد. یکی از مهمترین سیستم های حفاظتیترانسفورماتور، حفاظت دیفرانسیل می باشد که برای تشخیص اتصالی ایجاد شده در سیم پیچی ترانسفورماتور بهکار می رود. یکی از مشکلاتی که در رابطه با حفاظت دیفرانسیل ترانسفورماتور وجود دارد، جریان هجومیمغناطیس کنندگی می باشد. دامنه این جریان می تواند تا چندین برابر جریان نامی ترانس رسیده و باعثعملکرد اشتباه رله ی دیفرانسیل شود. برای جلوگیری از عملکرد غیرضروری رله دیفرانسیل در شرایط جریانهجومی معمولا از مولفه هارمونیک دوم جهت قفل کردن رله دیفرانسیل استفاده می شود. در این مقاله استخراجهارمونیک دوم بر اساس تخمین فازور، با استفاده از دو الگوریتم قدرتمند فیلتر کالمن و حداقل مربعات بازگشتیکه قابلیت اجرای برخط دارند، صورت گرفته است.از مزایای این دو الگوریتم، نسبت به روش های دیگر، می توانبه عدم نیاز به حافظه، سرعت بالا، تکراری بودن روش وحذف نویز اندازه گیری اشاره کرد.در این مقاله شبیهسازی ها در نرم افزار EMTP/ATP و اجرای دو الگوریتم توسط نرم افزار MATLAB انجام شده است.

کلیدواژه ها

فیلتر کالمن، خطای ترانسفورماتورهای قدرت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.