شبیه سازی و تحلیل تاثیر پارامترهای شکل دهی در فرآیند هیدروفرمینگ ورق

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس سراسری دانش و فناوری مهندسی مکانیک و برق ایران
  • کد COI اختصاصی: DMECONF04_082
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 448
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی محبی

کارشناس ارشد، موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری

فرزاد مویدیان

عضو هیات علمی، موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری

چکیده

هیدروفرمینگ فرآیند شکل دهی با فشار سیال می باشد که به دلیل نیاز به تکنولوژی، ماشین آلات تولیدی،سیستم های آب بندی و فرآیندهای کنترل کامپیوتری، در دهه های اخیر، به عنوان یک روش قابل استفاده درصنعت معرفی شده است. شکل دهی هیدروفرمینگ یک راه مقرون به صرفه برای شکل دهی فلزات انعطاف پذیرمانند آلومینیوم، برنج، مس، فولاد کم آلیاژ و فولاد ضد زنگ به قطعات سبک وزن، سفت و قوی از لحاظ ساختاریاست. تاکنون محققان زیادی پژوهش هایی در رابطه با فرآیند هیدروفرمینگ و بخصوص هیدروفرمینگ ورق ارائهنمودند و به بررسی پارامترهای تاثیرگذار بر روی این فرآیند پرداخته اند. در این پایان نامه بهینه سازی و تحلیلتاثیر پارامترهای شکل دهی در فرآیند هیدروفرمینگ ورق ارائه شده است. برای این منظور ابتدا شبیه سازیفرآیند هیدروفرمینگ ورق در نرم افزار المان محدود آباکوس انجام شده و پس از اعتبارسنجی، نتایج حاصلاستخراج شده و مشاهده شده که افزایش نیروی پانچ از 10 مگاپاسکال به 20 مگاپاسکال، باعث افزایش نیروهایوارده بر ورق شده و در نتیجه مقادیر تنش ایجاد شده در آن در حین فرآیند هیدروفرمینگ از 80 مگاپاسکال به90 مگاپاسکال افزایش یافته است. همچنین با افزایش ضریب اصطکاک ورق از 0/04 به 0/08، بدلیل بیشتر شدن نیروهای مماسی ورق با سایر قطعات، مقادیر تنش ایجاد شده در آن در حین فرآیند هیدروفرمینگ از 30 مگاپاسکال به 45 مگاپاسکال افزایش یافته است. همچنین مشاهده شده که با افزایش ضخامت ورق از 1 میلی متر به 1/4 میلی متر، مقادیر تنش ایجاد شده در آن در حین فرآیند هیدروفرمینگ از 55 مگاپاسکال به 40 مگاپاسکال کاهش یافته است.

کلیدواژه ها

هیدروفرمینگ، المان محدود، ورق، آباکوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.