تعیین ثوابت الاستیک کامپوزیت های چندلایه به روش معکوس با استفاده از آنالیز ارتعاشی و الگوریتم بهینه سازی برخورد قطرات

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس سراسری دانش و فناوری مهندسی مکانیک و برق ایران
  • کد COI اختصاصی: DMECONF04_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 417
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد جعفری

دانشیار، مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران

رضا رشمه کریم

دانشجوی دکتری تخصصی، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران

چکیده

در این پژوهش به تعیین ثوابت الاستیک صفحه کامپوزیتی چندلایه برای نسبت های مختلف طول به ضخامت بهروش معکوس با استفاده از آنالیز ارتعاشی و الگوریتم بهینه سازی برخورد قطرات پرداخته شده است. برای تعیینثوابت الاستیک صفحه کامپوزیتی چندلایه به روش معکوس در این پژوهش از داده های آزمایش ارتعاشی و حلعددی متناظر و روش بهینه سازی استفاده شده و همچنین ثوابت الاستیک صفحه کامپوزیتی چندلایه برای نسبتهای مختلف طول به ضخامت هر لایه پیش بینی و محاسبه شده اند. داده های آزمایشگاهی یک دسته از فرکانسهای طبیعی است که از ارتعاش عرضی صفحه کامپوزیتی در نرم افزار تجاری آباکوس بدست می آید. همچنین،حل عددی بر مبنای مدل سازی با استفاده از روش المان محدود در نرم افزار متلب حاصل می شود. برای تعیینثوابت مادی صفحه کامپوزیتی چندلایه به روش معکوس از الگوریتم بهینه سازی قطره آب در نرم افزار متلب بهرهبرداری شده است. از مجموع مربعات اختلاف بین مقادیر اندازه گیری شده آزمایشگاهی و محاسبه شده حل عددیفرکانس های طبیعی به عنوان تابع هدف استفاده شده است. همچنین در این پژوهش جهت بررسی توانایی و میزاندقت الگوریتم بهینه سازی برخورد قطرات، عملکرد این الگوریتم با الگوریتم های بهینه سازی ازدحام ذرات والگوریتم اجتماع گربه مورد بررسی و مقایسه قرار گرفته شده است. نتایج حاصل از تحلیل و مدل سازی در اینپژهش کارایی و دقت بالای روش مورد نظر جهت تعیین ثوابت الاستیک کامپوزیت های چندلایه را به خوبی تاییدمی کند. همچنین نتایج بدست آمده از مقایسه عملکرد الگوریتم بهینه سازی قطره آب با الگوریتم های انبوه ذراتو الگوریتم بهینه سازی ژنتیک از آن است که الگوریتم پیشنهادی برخورد قطرات از دقت و عملکرد بهتری درسرعت همگرایی برخوردار می باشد.

کلیدواژه ها

ثوابت الاستیک، روش معکوس، کامپوزیت چندلایه، بهینه سازی، الگوریتم برخورد قطرات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.