تحلیل محتوای کتاب مطالعات اجتماعی پایه چهارم ابتدایی از منظر توجه به مولفه ی هویت ملی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس سالانه پژوهش در علوم انسانی و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ACHSCONF02_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2371
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرزاد عبدالرحیمیان

دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان تبریز

سحر رضایی هریس

دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان تبریز

فاطمه جعفری کلیبر

دکتری زبان و ادبیات فارسی، استاد دانشگاه فرهنگیان تبریز

چکیده

آموزش و پرورش نقش بسزایی را در تولید، حفظ و بازنمایی هویت ملی در دانش آموزان ایفا می کند و باعث بهبود شخصیت، نگرش، و نیز آگاهی آنان میشود. همچنین کتب درسی در شناساندن و تقویت هویت ملی و زیرمولفه های آن در دانش آموزان جایگاه بسیار مهمی دارد. هدف این پژوهش آن است تا با بررسی و تحلیل کتاب مطالعات اجتماعی پایه چهارم ابتدایی، یک برنامه ی درسی را که بتواند کلیه ی نیازهای ضروری مرتبط با هویت ملی را در خود جای دهد، پیشنهاد نماید. در این تحقیق روش توصیفی، تحلیلی، استنتاجی مورد استفاده قرار گرفت. تعداد صفحات کتاب مطالعات اجتماعی چهارم ابتدایی در سال - تحصیلی 98-97 با 12 زیرمولفه مورد بررسی قرار گرفت و فراوانی و درصد نسبی هر یک از زیرمولفه ها به دست آمد. نتایج تحلیل محتوای کتاب مذکور نشان داد که زیرمولفه ی جغرافیا و مکان های طبیعی با 62 مورد بیشترین فراوانی را به خود اختصاص داده و کمترین مقادیر مربوط به زیرمولفه های ادبیات ملی، اساطیر ایرانی و سرود ملی با یک مورد فراوانی می باشند. در محتوای کتاب مطالعات اجتماعی چهارم ابتدایی به زیرمولفه های هویت ملی به طور متوازن و یکسان پرداخته نشده است. به عبارت دیگر، این کتاب زیر مولفه های هویت ملی را به یک نسبت پوشش نداده است.

کلیدواژه ها

تحلیل محتوای کتاب درسی مطالعات اجتماعی، پایه چهارم ابتدایی، هویت ملی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.