بررسی شیوع اعتیاد به اینترنت و ارتباط آن با عزت نفس ، افسردگی و سبک های هویتی در دانش آموزان دوره اول متوسطه شهر اصفهان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی افق های نوین در علوم تربیتی، روانشناسی و آسیب های اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: PHCONF04_094
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 482
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا کشاورزی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته روانشناسی عمومی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان (خوراسگان)

هادی فرهادی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان (خوراسگان)

چکیده

هدف پژوهش حاضر تعیین بررسی شیوع اعتیاد به اینترنت و ارتباط آن با عزت نفس، افسردگی و سبک های هویتی در دانش آموزان اول متوسطه شهر اصفهان می باشد. پژوهش به روش توصیفی و از نوع همبستگی انجام شد. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان اول متوسطه دختر و پسر شهر اصفهان در سال تحصیلی 94-95 بود که از روش نمونه گیری خوشه ای تعداد 380 نفر از آنها به عنوان نمونه انتخاب گردید. ابزار پژوهش و گردآوری اطلاعات چهار پرسشنامه بود اعتیاد به اینترنت یانگ (1996)، افسردگی بک (1961)، سبک های هویتی بروزنسکی (1992) و عزت نفس رزنبرگ (1962) بود. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از آمار توصیفی شاما فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار و آمار استنباطی شامل ضریب همسبتگی پیرسون و تحلیل رگرسیون استفاده گردید. نتایج تحقیق نشان می دهد که بین افسردگی و مولفه های هنجاری و سردرگم اجتنابی سبک های هویت با اعتیاد به اینترنت رابطه مثبت معناداری وجود دارد همچنین بین عزت نفس و مولفه هویت سبک های هویتی با اعتیاد به اینترنت راطبه منفی و معناداری وجود دارد. نتایج همچنین نشان م یدهد بین اعتیاد به اینترنت دختران و پسران تفاوتی وجود ندارد ولی سن و وضعیت اقتصادی می تواند باعث ایجاد تفاوت در میزان اعتیاد به اینترنت گردد. همچنین میزان شیوع اعتیاد شدید به اینترنت 11.5 درصد و اعتیاد خفیف به اینترنت در دانش اموزان دوره اول متوسطه شهر اصفهان 17.5 درصد می باشد.

کلیدواژه ها

اعتیاد به اینترنت ، افسردگی ، عزت نفس ، سبک های هویتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.