پیش بینی هوش اخلاقی و هوش عاطفی با الگوهای ارتباطی خانواده در دانش آموزان دبیرستان شهرستان بوانات

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی افق های نوین در علوم تربیتی، روانشناسی و آسیب های اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: PHCONF04_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 445
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناصر محمدی احمد آبادی

استادیار دانشگاه پیام نور

عباس زارع بنادکوکی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی دانشگاه پیام نور تفت

چکیده

هدف پژوهش حاضر پیش بینی هوش اخلاقی و هوش عاطفی با الگوهای ارتباطی خانواده در دانش آموزان دبیرستان شهرستان بوانات می باشد. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است و جامعه آماری شامل دانش آموزان دبیرستان بوانات می باشد. نمونه ی مورد بررسی شامل 360 دانش آموز دبیرستان شهر بوانات بود که از این تعداد 180 نفر دختر و 180 نفر پسر بودند. روش نمونه گیری مورد استفاده در این پژوهش، روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای بود به این صورت که در مرحله اول از بین تمام مدارس دبیرستان شهر بوانات 6 مدرسه و در هر مدرسه 4 کلاس به طور تصادفی انتخاب شد و کلیه افراد آن چهار کلاس مورد آزمون قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل از پرسشنامه استفاده گردیده است که شامل سوالات هوش اخلاقی، الگوی ارتباط خانواده و هوش عاطفی است. متغیرهای تحقیق شامل هوش اخلاقی، الگوی ارتباط خانواده و هوش عاطفی است به صورت مقیاس طیف لیکرت ارائه شده اند. در این پژوهش برای سنجش متغیرهای هوش اخلاقی، هوش عاطفی و الگوی ارتباط خانواده است به ترتیب از پرسشنامه لنیک و کیل ( 2005 ) هوش هیجانی سیبریا شرینگ و پرسشنامه فیتزپاتریک و ریچی 1994 الهام گرفته شده است استفاده شده است. نتیجه کلی این تحقیق در مورد فرضیه کلیه تحقیق حاکی از این است که گفت هوش عاطفی و الگوهای ارتباطی قادر به پیش بینی در افزایش میزان هوش اخلاقی و همچنین پرداختن به مباحث هیجانی و ارتباطی دانش آموزان دبیرستان های بوانات به هوش عاطفی و الگوهای ارتباطی تاثیر متقابل و زیادی در هوش اخلاقی در برخواهد داشت.

کلیدواژه ها

هوش اخلاقی، هوش عاطفی، الگوهای ارتباطی، خانواده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.