تاثیر رعایت استانداردهای مرجع سلامت پزشکی در کاهش عوامل عفونی در بخش مراقبت های ویژه ی یکی از بیمارستان های تهران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین همایش ملی علوم زیستی
  • کد COI اختصاصی: IAUFALABIO03_115
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 351
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افروز اژدری

گروه زیست شناسی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران

هاتف آجودانی فر

گروه زیست شناسی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران

محمد رهبر

آزمایشگاه مرجع سلامت، تهران، ایران

چکیده

پیشگیری از بروز عوامل عفونی و جلوگیری از انتشار آن جزء موارد مهمی است که در بیمارستان ها به آن اهمیت زیادی داده می شود. این عوامل عفونی جدای از اینکه می تواند از بیماران به یکدیگر انتقال داده شود، از طریق تجهیزات غیر استریل هم انتقال پیدا می کند. در نتیجه شست و شوی تمامی بخش ها به خصوص بخش های مراقبت ویژه، استریل کردن و خشک کردن دستگاه ها و تعویض به موقع مواردی که یکبار مصرف هستند، مانند تراشه، سوند، فول، انژیوکت و ... جزو موارد مهمی است که می تواند تاثیر بسزایی در کاهش بروز عفونت و پنومونی در بیماران شود. هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیرگذاری تجهیزات غیراستریل دائمی و یکبار مصرف در میزان بروز پنومونی و عفونت بین بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه می باشد. این مطالعه بر روی 50 نفر از بیماران بستری در بخش های ICU بیمارستان مورد مطالعه در تهران بدون تفکیک جنسیتی و سنی انجام شد. بلافاصله بعد از مشاهدات اولیه علائم عفونی از بیماران سایر کشت های عفونی نظیر کشت ادرار، کشت خلط، کشت بال و کشت تراشه و همچنین کشت خون گرفته شد و بعد از رشد باکتری نمونه ها از نظر بیوشیمیایی و ملکولی مورد بررسی قرار گرفتند و به روش استانداردهای آزمایشگاهی برای هریک آنتی بیوگرام انجام شد و داده ها در انتها با نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شدند. بیشترین عفونت جدا شده (Acinetobacter (XDR بود با فراوانی 25 درصدی و همچنین (Klebsiella pneumonia (ESBL با فراوانی 19 درصدی که این باکتری ها از سوند بیماران در 48 ساعت اولیه تحت عنوان باکتری های زوررس جدا شده بود. این عفونت که از طریق نصب سوند ایجاد می شود و در بین سایر عفونت هایی که بیماران بستری در بخش به آن مبتلا می شوند درصد بیشتری را به خود اختصاص داده است، مجرای ادرار را درگیر می کند و در صورت عدم درمان به موقع باعث آسیب جدی به مثانه و کلیه ها می شود که در نتیجه تعویض نکردن به موقع سوند بیماران و نصب غیر اصولی سوند در بیماران اتفاق می افتد. بهتر است نصب سوند در شرایط استریل با تجهیزات یکبار مصرف توسط افراد دوره دیده انجام شود و همچنین تمامی پک یکبار مصرف سوند طبق استانداردهای مرجع سلامت در هر 48 ساعت تعویض گردد و همچنین در صورت مشاهده ی اولین علائم عفونی در بیمار طبق دستورالعمل استاندارد گزارشات بحرانی سریعا به پزشک عفونی اطلاع داده شود و سوند از بیمار جدا گردد. در صورتی که بیمار به حالت طبیعی از دفع ادرار بازگشت، سوند از بیمار جدا شود، زیرا نصب طولانی سوند خود یکی از عوامل ایجاد عفونت می باشد.

کلیدواژه ها

سلامت پزشکی، Klebsiella pneumonia Acinetobacter، سوند، ICU، بیمارستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.