بررسی متیلاسیون هیستونی در پروموتر ژن StAR در سلول های گرانولوزای فولیکول های گرفته شده از زنان مراجعه کننده به مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی تبریز

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 885

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IAUFALABIO03_050

تاریخ نمایه سازی: 8 تیر 1398

چکیده مقاله:

ناباروری یک بیماری پاتوفیزویولژی پیچیده است که با عوامل خاص و متعدد ایجاد می شود. آمار جهانی نشان می دهد که 10 تا 15 درصد از زوجین، ناباروری را تجربه می کنند. هورمون های استروئیدی، استروئیدهای جنسی را برای گامت سازی تولید می کنند. استروئیدزایی با انتقال کلسترول به عنوان ماده اولیه، از غشاء میتوکندری توسط پروتئین حاد استروئیدی (STAR) آغاز می شود. افزایش هورمون های تروپیک منجر به افزایش سریع سطح بیان ژن StAR می شوند. بیان ژن StAR به شدت توسط تعدادی از فاکتورهای رونویسی (TFs) تنظیم می شود اما اپی ژنتیک نیز یک طبقه اضافی از تنظیم ژن را با اصلاحات دم های هیستونی فراهم می کند. در مطالعه حاضر سلول های گرانولوزا لوتئینه از زنان نابارور و سالم جمع آوری شده و سپس با استفاده از مارک هستونی (H3K4me3) و روش رسوب دهی ایمنی (DNA, (ChIP سلول ها استخراج و با تکنیک qPCR مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده از این مطالعه حاکی از افزایش تعداد تخمک ها در مرحله تقسیم میوز 2 (MII) و تعداد فولیکول ها با افزایش میزان (H3K4me3) بود، اما حضور این مارک هیستونی تاثیری در مراحل ژرمینال وزیکول (Gv) و تقسیم میوز 1 نداشت. با توجه به این که (H3K4me3) باعث افزایش بیان رونویسی ژن StAR می شود، لذا کاهش این نوع متیلاسیون در ناحیه پروموتری ژن StAR می تواند ارتباط مستقیمی با ناباروری داشته باشد.

کلیدواژه ها:

متیلاسیون ، هیستون ، پروموتر ، ژن StAR ، سلول های گرانولوژای فولیکول

نویسندگان

تلناز بهرامی

گروه ژنتیک، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران