بررسی رویکرد تاثیر انرژی خورشیدی در ساختمان های انرژی صفر

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: ICESCONF06_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 495
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه طبیبی

دانشجو دکتری معماری ، دانشگاه آزاد واحد سماء ، ساوه

احمدرضا تمیزی

دانشجو کاردانی معماری ، دانشگاه آزاد واحد سماء ، ساوه

امیرحسین عابدی

دانشجو کاردانی معماری ، دانشگاه آزاد واحد سماء ، ساوه

چکیده

در این مقاله ، مدیریت انرژی در یک ساختمان با انرژی صفر با حضور منابع تجدید پذیر خورشید ارائه میشود. در راستای همین کاربرد ، کاهش انرژی مصرفی به کمک انتقال نور خورشید از بام ساختمان تا یک محل مورد نظر با رعایت استاندارد های مربوط بررسی شده و طراحی اجرایی برای آن پیاده سازی شده است. اهداف مقاله صرفه جویی در مصرف انرژی، انطباق روشنایی محیط با نیازهای روحی و روانی انسان و محیط زیست، بهینه سازی جهت تولید انبوه و ایجاد زمینه های درآمدی آتی میباشد. یکی از منابع آلوده کننده مهم طبیعت، گاز های ناشی از سوختن منابع فسیلی است که هم تولید و هم مصرف آن به دلیل پایین بودن فناوری تجهیزات تولید و مصرف، همواره با آلودگی زیست محیطی همراه است. ضرورت به حداقل رساندن استفاده از سوخت های فسیلی باعث شده تا در جهان، بعد از نسل ساختمان های سبز که از حداقل انرژی مصرفی برخوردار بودند. در نتیجه با طراحی ساختمان های انرژی صفر میتوان به عنوان یک راهکار موثر جهت غلبه بر چالشهایی که در حوزه انرژی و محیط زیست مورد توجه قرار گیرد. تامین انرژی مصرفی با استفاده از انرژی های پاک نظیر انرژی خورشیدی و به صورت میپذیرد. در این تحقیق اصول مورد استفاده در طراحی ساختمان انرژی صفر و انتخاب جهت قرارگیری ساختمان، فناوری های سیستم های فتوولتاییک و انرژی خورشیدی استفاده از منابع تجدید پذیر برای توسعه پایدار تعریف میشود. این اصول از بررسی ساختمان های طراحی شده در این زمینه استخراج شده است که این اصول از لحاظ ماهیت یکسان میباشند.

کلیدواژه ها

ساختمان های انرژی صفر - انرژی خورشیدی - ساختمان های هوشمند، فتوولتاییک، معماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.