بکارگیری یک روش بهینه سازی چند هدفه برای شناسایی محدوده ایمن در برنامه ریزی واحدهای تولیدی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنگره ملی توسعه پژوهش های نوین در مهندسی برق کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: ECCIRD02_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 340
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی رضائی بروجردی

کارشناسی ارشد مهندسی برق قدرت

چکیده

با توجه به حساسیت موضوع برنامه ریزی تولید، روشی که قابلیت توسعه در حد ملاحظه همزمان قیود مختلف از جمله اقتصادی، فنی و زیست محیطی را داشته باشد، از اهمیت بالایی برخوردار است. در زمینه های فنی، زیست محیطی و اقتصادی به صورت جداگانه و همچنین با استفاده از الگوریتم های تکاملی، پژوهش هایی صورت گرفته است. اما مشکلی که وجود دارد این است که اهداف بالا را نمی توانند بطور همزمان لحاظ کنند و دارای محدودیت هستند. در راستای رسیدن به یک روش جامع و با درنظر گرفتن تجربیات و پژوهش های موجود، این نتیجه حاصل شده است که رویکردی بر پایه الگوریتم ژنتیک نخبه گرا در قالب جبهه پاراتو از نوع توسعه یافته آن نتیجه بخش خواهد بود. دلیل استفاده از NSGA-III این است که این امکان را دارد که همه اهداف را به صورت مستقل درنظر بگیرد. بعلاوه این قابلیت را دارد که می توان قیود دیگر را به آن اضافه نمود. پس از توسعه روش مذکور در قالب یک بسته ی محاسبه گر نواحی ایمن بهره برداری برای شبکه آزمون مناسب، قابلیت عملی این رویکرد را با بکارگیری آن برای محاسبه این نواحی در حالات مختلف بهره برداری آزموده شده است. نتایج نشان دهنده ی قابلیت بالای سیستم برای انتخاب ناحیه ایمن بهره برداری و تایید اعتبار روش پیشنهادی است. بر این اساس در خلال این پروژه رزیر ساخت مناسبی برای تهیه رویکردی جامع با ملاحظه همزمان کلیه قیود مطرح در دو سطح استاتیک و دینامیک فراهم شده است و تنها باید قیود دیگر را در پژوهش های آتی به آن افزود.

کلیدواژه ها

حداکثر برنامه ریزی تولید، سیستم های قدرت، شناسایی نواحی ایمن بهره برداری، روش جبهه پارتو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.