شخصیت های زن و درهم تنیدگی شخصیت ها در رمان چهار زن
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: همایش ملی ادبیات معاصر ایران
- کد COI اختصاصی: CIIC01_026
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 712
نویسندگان
دانشجوی دکترای زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه آزاد اسلامی_واحد شیراز
چکیده
پرداختن به زنان ومسائل آنان موضوعی است که در چند ده ه اخیر بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. محمداسماعیل حاجیعلیان از جمله کسانی است که در این زمینه رمانی به نام چهار زن خلق کرده است. در این مقاله به بررسی شخصیت های اصلی زن به نامهای ظریفا، فرخرو، ماهی و یاسین و همچنین اصلی ترین شخصیت به نام دکتر سهراب دلخواه ایرانی که البته مذکر است پرداخته میشود. علاوه بر این تلاشی بر بررسی تمام شخصیتها و درهم تنیدگی و یکی جلوه نمودن تمام شخصیتها صورت گرفته است. حاصل این بررسی ما را به این نتیجه رساند که تمام شخصیتهای اصلی و فرعی، به خصوص شخصیت زنان در جهت اثبات شخصیت اصلی داستان یعنی دکتر سهراب به کار گرفته شده اند. جریان سیال دهن، تغییر زاویه دید، تغییر زمان از گذشته به حال و برعکس و حتی تغییر شیوه روایت در فصول مختلف همگی در جهت پیشبرد اصلی ترین شخصیت که همان سهراب است نیز در این رمان انجام گرفته است. با بررسی تمام این موارد در نتیجه میتوان به این برداشت رسید که این رمان آشفتگیهای ذهنی و خیال و ناملایمات روزگار که منجر به آن پریشانیها میشود را به شیوه جدید و موثر و در قالب شخصیتهای مختلف بیان میکند، که تمام این شخصیتها در نهایت به یک اتحاد میرسند و در قالب شخصیت دکتر سهراب ایرانی نمود میکنند.کلیدواژه ها
شخصیت، ظریفا، فرخرو، ماهی، یاسین، سهراب، درهم تنیدگیمقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.