بررسی عملکرد ادوات سایشی در ترمز ماشین های ریلی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنگره ملی مهندسی مکانیک و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: MECECONF04_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 589
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد هدایتی آینده

کارشناسی ارشد مهندسی مواد و متالورژی، مرکز تحقیقات مهندسی مواد پیشرفته دانشگاه آزاد اسلامی کرج

مصطفی کریمی

کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

امیر رویگران

کارشناسی ارشد مهندسی مواد و متالورژی، مرکز تحقیقات مهندسی مواد پیشرفته دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

نصراله رجائی

کارشناسی مهندسی مکانیک، مدیر عملیات و تعمیرات جاری خط ۱ شرکت بهره برداری متروی تهران

چکیده

اداوات سایشی از نظر ایمنی، سلامتی و امور زیست محیطی اهمیت فوق العاده ای دارد و لذا فعالیت های تحقیقاتی زیادی را در ده های اخیر به خود گرفته است. لنت ها و کفشک های ترمز به ترتیب با دیسک ها و چرخ های ماشین های ریلی عمل می کنند. لذا سازگاری هندسی و متالورژیکی آنها از یک طرف با همدیگر و از طرف دیگر با اجزاء و ادوات روسازی خطوط از اهمیت زیادی برخوردار است. هزینه های اولیه ساخت و یا خرید ادوات سایشی نیز در رابطه با طول عمر آنها و چگونگی تاثیرشان بر خرابی اجزاء روسازی خطوط و بوژی های ماشین های ریلی نیز قابل بررسی جدی می باشد. امروزه موضوع خرابی ها و هزینه های اداوت سایشی یکی از معضلات بزرگ راه آهن های مختلف در کشورهای پیشرفته و در حال توسعه می باشد و هر ساله هزینه های هنگفتی را بر این راه آهن ها تحمیل می کند. این مسئله در راه آهن ایران، بدلیل مختلف به مراتب شدیدتر است. در این رابطه می توان به اموری چون انحصاری و غیر رقابتی بودن ساخت و تولید ادوات سایشی، عدم انجام تحقیقات بنیادی- کاربردی، عدم بستر سازی برای سازندگان مبتکر، عدم کنترل کیفیت مستقل، ... و بی توجهی به استانداردها اشاره داشت. در تحقیق پیش رو، در حد ممکن به بررسی بعضی از این موارد پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

ادوات سایشی، لنت ، کفشک، محیط زیست، سیستم ترمز، ایمنی و حمل نقل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.