بکارگیری شبکه عصبی و الگوریتم ژنتیک برای تشخیص ترک تیر

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی نگهداری و تعمیرات
  • کد COI اختصاصی: NCM06_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2065
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی کریمی

دانشگاه بوعلی سینا، دپارتمان مهندسی مکانیک ،استاریار

فواد نظری

دانشگاه بوعلی سینا، دپارتمان مهندسی مکانیک ،دانشجوی کارشناسی ارشد

چکیده

در این مقاله ،یک روش غیر مخرب جدید برای تعیین مکان وعمق ترک یک سازه با استفاده از تغییرات فراکانس های طبیعی ارائه شده است. مرحله اول یافتن سه فرکانس طبیعی نخست سازه برای حالت های مختلف ترک با استفاده از نرم افزار المان محدود است. نتایج این بخش با استفاده از داده های تجربی مورد تایید قرار گرفت. سپس با اعمال عمق ها و مکان های ترک به عنوان ورودی و فرکانس های طبیعی متناظر با آن به عنوان خروجی های هدف، یک شبکه عصبی مصنوعی آموزش داده شد. پس از آن یک الگوریتم ژنتیک برای تشخیص عمق و مکان ترک با کمینه سازی اختلاف بین فرکانس های طبیعی بدست آمده از شبکه عصبی و آزمایش تجربی بکار گرفته شد. در نهایت مشاهده شد که عمق و مکان ترک با خطای نسبتا کوچکی تخمین زده شده است.

کلیدواژه ها

شناسایی ترک، فرکانس طبیعی ، شبکه عصبی، الگوریتم ژنتیک ، المان محدود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.