بررسی هنجارگریزی معنایی در شعر محمد الماغوط

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در مطالعات زبان
  • کد COI اختصاصی: ELSCONF06_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 768
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن مقیاسی

عضو هیئت علمی دانشگاه قم

معصومه روشن

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته زبان و ادبیات عرب، دانشگاه قم

چکیده

هنجارگریزی معنایی یکی از انواع برجسته های هنجارگریزی زبانی در نقد فرمالیستی است که لیچ آن را براینخستین بار در نقد زبان شناسی ارائه داد. در این شیوه از کاربرد زبان، در عین حال که شاعر یا نویسنده، با خارج کردنزبان از حالت عادی آن را برای مخاطب زیبا و نامانوس جلوه می دهد، نظر خواننده را به طور ناخودآگاه به سمت کشفویژگی های سبکی او نیز سوق میدهد. محمد الماغوط، نمایش نامه نویس ، روزنامه نگار و یکی از شاعران برجسته ی ادبیاتعربی است که با وجود تحمل دردها و رنج هایی در طول زندگی اش، توانست آثار برجسته ای را پدید آورد که در آثار او می-توان به نمونه های برجسته ای از هنجارگریزی دست یافت. انواع مختلف هنجارگریزی در اشعار محمد الماغوط یافت می شودکه هماهنگ با افکار و اندیشه های وی است.اما بیشترین کاربرد آن در زمینه ی معنایی است با توجه به جنبه های بلاغیمانند تشبیه، استعاره و ... سبب زیبایی اشعاراش شده است. بنابراین در این پژوهش ضمن پاسخ به این سوال که چهاشکالی از هنجارگریزی زبانی در اشعار محمد ماغوط است، ابداعات و نوآوری های شعری شاعر را در این جنبه ها نیز موردبررسی قرار می دهیم.

کلیدواژه ها

فرمالیست، هنجارگریزی معنایی، محمد ماغوط، تشبیه، استعاره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.