بهینه سازی سازه های خرپایی تحت قید فرکانس با استفاده از ترکیب الگوریتم ژنتیک و الگوریتم اجتماع ذرات

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی مهندسی سازه
  • کد COI اختصاصی: ISSEE04_247
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 667
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد قلی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران

عیسی سلاجقه

استاد، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران

چکیده

بهینه سازی از مباحث جدیدی می باشد که در رابطه با طراحی بهینه سازه ها موردتوجه قرار گرفته است. به طورکلی عمده ترین هدف شاخه های مختلف بهینه سازی سازه ها کاهش مصالح مصرفی، تمرکز مصالح در بخش هایی که بیشترین تاثیر را در انتقال نیروهای خارجی به تکیه گاه دارند و سبک کردن سازه بدون صرف نظر کردن از قیود می باشد. با توجه به وجود تعداد زیاد عضو در سازه های خرپایی نسبت به سازه های دیگر، بهینه سازی این سازه ها می تواند به مقدار قابل توجهی در کاهش هزینه ها و مصرف مصالح موثر باشد. مسئله بهینه سازی خرپاها با توجه به پر عضو بودن این سازه ها و پیچیدگی فضای طراحی نیاز به الگوریتم قوی دارد که به صورت اکتشاف تصادفی در مسیرهایی گام بردارد که دارای کوتاه ترین فاصله به سمت مقدار بهینه باشد. الگوریتم موردنظر باید دارای قابلیت بالایی در عبور از بهینه محلی باشد. ازاین رو الگوریتم ژنتیک می تواند ابزاری مناسب برای حل این گونه مسائل باشد. از طرفی الگوریتم استفاده شده باید دارای نرخ همگرایی بالایی باشد. در تحقیق حاضر به منظور بهره وری از هردو ویژگی یاد شده با استفاده از ترکیب روش های ژنتیک و اجتماع ذرات به بهینه سازی سازه های خرپایی پرداخته شده و نتایج با سایر الگوریتم های رایج مقایسه شده است.لازم به ذکر است جهت بهینه سازی از نرم افزار Matlab 2014 جهت تحلیل از نرم افزار SAP2000 v16 استفاده شده است. در مجموع بر اساس نتایج حاصله و مقایسه آنها با روش های دیگر، نشان داده شده است که روش استفاده شده نسبت به روش های دیگر عملکرد مطلوب تری دارد.

کلیدواژه ها

بهینه سازی، سازه های خرپایی، الگوریتم ژنتیک، الگوریتم اجتماع ذرات، ترکیب الگوریتم ژنتیک و الگوریتم اجتماع ذرات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.