مد لسازی سپر محافظ بتنی جهت مقابله با بارهای انفجاری وارده بر دیوار برشی با کمک نرم افزار ABAQUS

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی مهندسی سازه
  • کد COI اختصاصی: ISSEE04_230
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 262
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیررضا خدابخشی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شاهرود، شاهرود، ایران

محمد تاجی

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شاهرود، شاهرود، ایران

چکیده

مقاوم سازی سازه ها و حفظ آن ها در برابر حملات تروریستی و بارهای ناشی از انفجار در سالیان اخیر بیش از گذشته اهمیت پیدا کرده است، لذا به کارگیری اصول و معیارهای پدافند غیرعامل میتواند کمکی موثر در حفظ مال و جان انسان ها نماید. در این تحقیق از روشی ابتکاری، همانند خودروها و تانک های نظامی، برای دیوار برشی یک لایه سپر بتنی که با دیوار اصلی فاصله دارد مورد استفاده قرار گرفته شده است. ساختمان مورد بررسی سازه ای بتنی با 5 طبقه که طبقات اول و دوم تجاری و سایر طبقات اداری است به همراه دیوار برشی I شکل در این سازه، توسط برنامه ETABS و بر اساس آییننامه طراحی ایران و استاندارد 2800 مدل سازی شد. بر این مبنا دیوار برشی I شکل، با طول و ارتفاع سه متری انتخاب شد که در چهار حالت: بدون سپر، همراه با سپر محافظ 8 سانتیمتری، همراه با سپر محافظ 10 سانتیمتری و همراه با سپر محافظ 15 سانتیمتری، در برابر بارهای مختلف معادل TNT در نرم افزار ABAQUS مدل شد. بارهای انفجاری در سه فاصله 10 ، 50 و 100 سانتیمتری از مرکز سپر قرار داده شدند. نتایج شبیه سازی نشان داد وجود سپر محافظ بتنی می تواند میزان جابجایی دیوار برشی را تا 98 درصد و میزان تنش دیوار برشی را تا 58 درصد کاهش دهد و از دیوار در برابر بارهای انفجاری محافظت نماید. همچنین سپر محافظ توانست تنش در قسمت پای ستون را تا 39 درصد کاهش دهد. با توجه به نتایج این پژوهش توصیه میشود برای مقابله با بارهای انفجاری از سپرهای بتنی استفاده گردد

کلیدواژه ها

بارگذاری انفجار، دیوار برشی، سپرمحافظ بتنی ABAQUS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.