مروری برروش های مختلف بهسازی خاک هاومطالعه موردی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی مهندسی سازه
  • کد COI اختصاصی: ISSEE04_189
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 376
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا مطیع دوست

مدرس دانشگاه آزاد واحدلاهیجان،دانشجوی دکتری تخصصی ژئوتکنیک، دانشگاه آزادواحد تهران مرکزی،تهران،ایران

امیر علی زاد

استادیار، دانشگاه آزادواحدتهران مرکزی ،تهران ،ایران

چکیده

یکی از بزرگترین مشکلات در پروژه های راهسازی و همچنین پروژه های زیربنایی، تامین پایداری آنها در مواجه با نهشته های رسی یا خاک های سست میباشد . در بسیاری از موارد به دلیل مشکلاتی که در خاک محل پروژه پیش می آید، بهسازی راهکاری کارآمد و با هزینه توجیه پذیر است . هنگامیکه شرایط ژئوتکنیکی محل اجرای پروژه دچار ضعف و مشکل باشد، راهکارهای متعددی وجود دارد. همچنین شناخت انواع خاک های مسئله دار و مشکلات آنها در انتخاب روش مناسب بهسازی از اهمیت بالایی برخوردار است. روش های مختلفی ویژگی های ژئوتکنیکی خاک مسئله دار مانند ریزدانه ها را ارتقا می دهد که به دو گروه کلی روش های جایگزینی و بهسازی مکانیکی شیمیایی تقسیم می گردد پروژه های مورد مطالعه، دو مجتمع تجاری مسکونی در شهرستان های رامسر و کلارآباد، که به ترتیب پروژه اول و دوم نامیده می شود، در استان مازندران می باشند. در هر دو پروژه وضعیت غالب لایه های زیرسطحی از خاک ماسه ای با اعداد کمتر 25 تشکیل شده است. خاک ماسه ای سست جوابگوی بارهای وارده از سوی سازه نبوده و احداث سازه بر روی آن منجر به گسیختگی ظرفیت باربری می شود . همچنین با توجه به مجاورت پروژه ها به دریا، تراز آب زیرزمینی در سطح بالایی قرار داشته و مستعد روانگرایی است. بنابراین اجرای روشی به منظور تحکیم بستر و کاهش پتانسیل روانگرایی ضروری به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

بهسازی خاک، ستون سنگی، روش های اجرایی بهسازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.