کاربرد باکتری ها در ترمیم بتن ، تحولی در صنعت ساخت و ساز
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی مهندسی سازه
- کد COI اختصاصی: ISSEE04_152
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 675
نویسندگان
کارشناس ارشد مهندسی عمران، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران
دانشیار مهندسی عمران، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران
دکتری شیمی کاربردی، دانشگاه دامغان، دامغان، ایران
چکیده
صنعت بتن با توجه به کاربردهای فراوان و پتانسیل های آن یکی از صنایعی است که از جایگاه ویژهای برخوردار است و افزایش طول عمر این ماده پرکاربرد از اولویت های این صنعت است. یکی از مشکلات متداول در بتن موضوع ترک خوردگی آن است، که ممکن است به صورت داخلی تحت تاثیر مصالح تشکیل دهنده و یا تحت تاثیر عوامل و محیط خارجی نظیر محیط شیمیایی خورنده، نفوذ نمک ها واسیدها، اثرات جوی و محیطی، تغییرات شدید آب وهوایی و فشارهای وارد بر بتن ایجاد گردد. برای جلوگیری از ترک خوردگی و توسعه ترک در بتن و ممانعت از خوردگی میلگردهای بتن مسلح، این ماده نیازمند نگهداری و ترمیم است. توانایی ماده برای بازسازی ترک ها، باعث تولید و توسعه بتن هایی هوشمند در ساخت سازه های حساس شهری میگردد که در هزینه های گزاف ترمیم در دراز مدت صرفه جویی می کند.به عبارت دیگر بتن خودترمیم مانند موجود زنده ای میماند که قادر است خواص و مشخصات خود را بهبود داده و در طول عمرخود با توجه به شرایط محیطی، رفتار و خواص مناسبی از خود بروز دهد. بتن خود ترمیم یا هوشمند یکی از تحولات گسترده این سال ها در صنعت بتن به شمار میآید که انقلابی در زمینه تکنولوژی بتن محسوب میشود. در این مقاله جدیدترین دستاوردهای نانو تکنولوژی و بیوتکنولوژی را در مقاومت، دوام و سایر خواص فیزیکی و مکانیکی بتن خودترمیم مورد مطالعه قرار میگیرد. همچنین ورود بیوتکنولوژی به صنعت بتن را با تکیه برخود ترمیمی بتن و تاکید بر عملکرد بتنهایی با باکترهای زنده را مورد ارزیابی قرار میدهیم.کلیدواژه ها
بتن خودترمیم ، بیوتکنولوژی ، باکتری، ترک خوردگی، خواص مکانیکیمقالات مرتبط جدید
- بررسی اثر پارامترهای محیطی (دما، رطوبت) بر داده های پایش سلامت پل های فولادی
- بررسی تاثیر نوع ساینده بر تاول اسمزی پوشش بر پایه اپوکسی بر سطوح فولای آلیاژ کربن در محیط غوطه ور
- مدل اجزای محدود برای ارزیابی تاثیر خروج از مرکزیت بر ظرفیت ورق های پیوستگی در ستون های H شکل
- ارزیابی احتمالاتی قاب خمشی فولادی بر پایه فولاد St۳۷ و St۵۲ تحت زلزله های نزدیک گسل
- خرابی پیشرونده لرزه ای قاب خمشی فولادی ویژه بلند مرتبه مهاربندی شده در برابر زلزله نزدیک گسل
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.