بررسی تجربی عملکرد ستون های چوبی محصور شده با ورق های پلیمری مسلح به الیاف کربن و مقاطع مستطیلی فولادی توخالی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی مهندسی سازه
  • کد COI اختصاصی: ISSEE04_151
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 476
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی نقی پور

استاد، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، ایران

لیلا رضویان

داتشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران سازه، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، ایران

چکیده

با توجه به رشد روز افزون جمعیت و افزایش نیازها، احتیاج به طیف گسترده و منابع عظیمی از مواد به شدت احساس می شود . ترکیب چوب و فولاد کامپوزیت جدیدی است که در کشورهای جهان مورد استفاده قرار گرفته است. چوب و فولاد هر کدام به تنهایی مزایا و معایبی دارند. همواره ترکیب این دو ماده و ایجاد مقطع مرکب باعث بهبود خواص هردو ماده شده و در نهایت ظرفیت بابری نهایی آن را افزایش می دهد. مقطع مرکب ساخته شده از فولاد و چوب دارای سختی بیشتری بوده و شکل پذیری بیشتری از خود نشان می دهد، هم چنین کمانش موضعی فولاد به تعویق افتاده یا کاملا از وقوع آن جلوگیری می شود . در این پژوهش هدف بررسی رفتار ستون های مرکب از الوار چوبی محصور شدهاست که نمونه ها را در محیط آزمایشگاهی تحت بار محوری مورد بررسی قرار خواهیم داد و ظرفیت باربری نهایی نمونه و تغییر شکل آن را مورد بررسی قرار می دهیم. در این آزمایش از ورقه فولادی و همچنین ورقه پلیمری مسلح به الیاف کربن FRP به منظور محصور شدن الوار چوبیکه به وسیله چسب اپوکسی به یکدیگر متصل شده اند استفاده شده است. در پایان این تحقیق مشاهده شده است الوار چوبی محصور شده با ورقه های پلیمری مسلح به الیاف کربن که الیاف آنها در جهت 90 درجه نسبت به راستای افق قرار گرفته است، مقاومت بیشتری تحمل کرده و از شکل پذیری مناسبی برخوردار بوده اند.

کلیدواژه ها

چوب، فولاد، ورقه پلیمری مسلح به الیاف کربن، ظرفیت باربری نهایی، شکل پذیری.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.