بررسی روش های کاهش لنگی برشی در سازه های بلند با سیستم قاب محیطی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی مهندسی سازه
  • کد COI اختصاصی: ISSEE04_139
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 599
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد محمد نژاد

عضو هیئت علمی، دانشگاه صنعتی بیرجند ، بیرجند، ایران

اسما هاشمی نژاد

کارشناس مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی بیرجند، بیرجند، ایران

نگار معصومی

کارشناس مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی بیرجند، بیرجند، ایران

چکیده

برای بهبود رفتار ساختمان های بلند سیستم های سازه ای مختلفی پیشنهاد شده است .سیستم قاب محیطی از مناسب ترین سیستم های مقاوم دربرابر بار های جانبی در این نوع سازه هاست. در طراحی ساختمان بلند باید به تغییر شکل های ناشی از برش توجه نمود و تا حد امکان سعی در کاهش آن ها نمود . به این تغییر شکل ها تاخیر برشی گفته می شود .محققان گذشته در طراحی های خود بیش تر اثر تاخیر برشی بر روی ستون های ساده را مورد بررسی قرار داده اند .در این مطالعه اثر تاخیر برشی در تیرچه با مقطع جعبه ای مورد بررسی قرار گرفته است و با در نظر گرفتن سختی تیرهای بین ستون ها، ایجاد قاب مهاربندی و مقایسه سیستم دارای ستون های دسته بندی شده ، به بررسی روش های کاهش لنگی برشی پرداخته می شود . بدین منظور ساختمان 40 طبقه بصورت سه بعدی و مطابق با استاندارد ASCE/SEI 7-10 وبا افزایش سختی ،دسته بندی ستون ها و ایجاد قاب مهاربندی مدلسازی شده است نتایج نشان می دهد که هر یک از عوامل ذکر شده باعث کاهش میزان قابل توجهی از لنگی برشی گردیده است که در این میان تاثیر افزایش سختی تیر های محیطی بر کاهش لنگی بیش تر بوده است

کلیدواژه ها

ساختمان بلند، قاب محیطی ،سختی تیر رابط ، قاب مهاربندی، لنگی برشی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.