موقعیت یابی بهینه میراگرها در سازه های چند طبقه

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی مهندسی سازه
  • کد COI اختصاصی: ISSEE04_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 467
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین صادقی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی سازه، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایران

غلامرضا زمانی اهری

استادیار دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

چکیده

قرارگیری کشور ایران در کمربند لرزه ای آلپ هیمالیا و نیز آسیب پذیر بودن سیستم های متداول سازه ای سبب می شود تا سیستم های کنترل غیر فعال در اولویت طراحی مهندسان سازه و زلزله باشد تا با طراحی و اجرای سازه های دارای میراگرهای انرژی، میزان جذب و استهلاک انرژی زلزله را به کمک این ابزار بالا برده و سازه و ساکنان آن را از خطرات احتمالی زلزله مصون نگه دارند. از انواع سیستم های کنترل غیرفعال می توان به میراگر ویسکوز اشاره نمود که در این پژوهش مورد مطالعه قرار گرفته است. در این تحقیق دو نمونه سازه سه و پانزده طبقه بتنی در نرم افزار SAP2000v19 مورد تحلیل دینامیکی تاریخچه زمانی خطی با استفاده از 3 زلزله مقیاس شده کوبه، نورتریج و منجیل قرار گرفته اند و مقیاس ها با استفاده از نرم افزار Seismosignal و Excel طبق آیین نامه 2800 ویرایش 4 صورت گرفته و هم پایه سازی گردیده اند. نتایج حاصله نشان می دهدکه میراگر های ویسکوز در سازه های بلند مرتبه و نیز در دهانه های بزرگتر میزان جذب انرژی بیشتری دارند و میزان جابه جایی کلی و نسبی سازه را به میزان چشم گیری کاهش می دهند

کلیدواژه ها

میراگر ویسکوز، کنترل غیر فعال، سازه های بلند مرتبه، سازه بتنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.