تهیه منحنی های شکنندگی سازه های فولادی با مهاربندهای واگرا به روش تحلیل دینامیکی افزایشی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی مهندسی سازه
  • کد COI اختصاصی: ISSEE04_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 404
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول هاشم زاده

کارشناس ارشد زلزله، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

فرزاد شهابیان

استاد، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

سهیل سبزواری

دانشجوی دکتری سازه، دانشگاه سمنان، ایران

چکیده

به دلیل وجود زمین لرزه های فراوان و مخرب و همچنین تلفات مالی و جانی بی شماری که تا به حال اتفاق افتاده است، به ابزاری نیاز است که نشان دهنده رابطه بین اندازه زمین لرزه و خسارت باشد. منحنی های شکنندگی این ابزار را در اختیار می گذارند. این منحنی ها در واقع احتمال فراگذشت یک شاخص خسارت از یک مقدار حدی را بر اساس شدت های مختلف، مشخص می سازند. تهیه این منحنی ها عمدتا با استفاده از تحلیل تاریخچه زمانی و مقیاس های مختلف انجام می شود. در این پژوهش منحنی های شکنندگی با استفاده از روش تحلیل دینامیکی افزایشی برای قاب های با مهاربندی واگرا با تعداد طبقه 4و 8 رسم گردیده است. نتایج بررسی نشان می دهد که، در تحلیل دینامیکی افزایشی مقدار شتاب طیفی متناظر با احتمال فراگذشت سطح io از 100% برای قاب های 4 و 8 طبقه به ترتیب 1/32و0/96 می باشد همچنین مقدار شتاب طیفی برای احتمال فراگذشت سطح ls از 100% برای همین قاب ها به ترتیب 1/56و1/52 می باشد کهاین مقدار برای احتمال فراگذشت سطح CPاز 100% برای قاب های 4و8 طبقه به ترتیب 2/2 و 1/76 برآورد می شود

کلیدواژه ها

مهاربند واگرا، روش تحلیل دینامیکی افزایشی، منحنی شکنندگی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.