بررسی عوامل موثر در نشت مخازن و ارائه راهکار کاهش هدررفت واقعی آب (مطالعه موردی استان کهگیلویه و بویراحمد)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت مصرف و هدر رفت آب
  • کد COI اختصاصی: IWWA01_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 559
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا جمشیدی

کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی یزد، آب و فاضلاب روستایی استان کهگیلویه و بویراحمد

سیدعادل محمودی

دانشجوی دکترای مدیریت DBA، سازمان مدیریت صنعتی، آب و فاضلاب روستایی استان کهگیلویه و بویراحمد

فیض اله پاسره

دانشجوی دکترای مهندسی محیط زیست، علوم و تحقیقات تهران، آب و فاضلاب روستایی استان کهگیلویه و بویراحمد

علی پدرام

کارشناسی مهندسی عمران، آب و فاضلاب روستایی استان کهگیلویه و بویراحمد

چکیده

نشت در سیستم های آبی از لحاظ اقتصادی، اجتماعی و تاثیرات زیست محیطی مهم می باشد. برنامه ریزی و اقدام جهت کاهش هدررفت آب، با توجه به پراکندگی و صعب العبور بودن روستاها و فرسودگی تاسیسات نیاز به حجم بالایی از سرمایه گذاری بلند مدت و ساختار پیچیده ای از مدیریت دارد. در این مقاله با استفاده از فرم بالانسینگ آب، استراتژی و پروژه نشت گیری مخازن مورد بررسی قرار داده شده است. مطالعه حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی و بر روی 30 باب مخزن نشت گیری شده در سال 1396 در استان کهگیلویه و بویراحمد انجام گرفت. نتایج بعد از جمع آوری توسط نرم افزار spss19 و آزمون های آماری توصیفی، t-test مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج نشان داد بیشترین جنس مخازن بتنی((%83/3 ، نشت از کف و دیوار به صورت همزمان((%80 بود. کلیه مشخصات فیزیکی و ساختاری مخازن بر سطح نشت، طول و محل نشت از عوامل اصلی تاثیر گذار بر میزان نشت بودندp< 0.05 استراتژی متداول در کاهش نشت، نشت یابی و تعمیرات برای کاهش نشت می باشد در صورتیکه می توان با انجام تدابیری مدیریتی بدون نیاز به انجام پروژه های گران قیمت نشت یابی، به کنترل نشت اقدام نمود.

کلیدواژه ها

هدررفت، کهگیلویه و بویراحمد، آب بدون درآمد، بالانسینگ، نشت گیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.