نگرشی جدید بر تعیین سن و میکروبیواستراتیگرافی سازند پابده در چاه شماره 3 لاوان (بر اساس میکروفسیلهای پلاژیک)

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی بررسی دستاوردهای پژوهشگران علوم زمین ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANGEOCONGRESS01_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1284
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا السادات الیاس لنکران

دانشجوی کارشناسی ارشد چینه شناسی و فسیل شناسی دانشگاه علوم و تحقیقات

الهام حیدری

دانشجوی کارشناسی ارشد چینه شناسی و فسیل شناسی دانشگاه شهید بهشتی

علی میثمی

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پایه جنوب

یوسف پور

کارشناس ارشد رسوب شناسی شرکت نفت فلات قاره

چکیده

باتوجه به اینکه پیش از این تحقیقات چینه شناسی بر روی سازند پابده در چاه شماره 3 میدان نفتی لاوان انجام نگرفته است، و اهمیت این سازند از نظر زمین شناسی، لازم دیده شد که علی رغم نقص در داده ها و اطلاعات چاه مورد مطالعه و دشواری کار بر روی میکروبیواستراتیگرافی سازند پابده، این تحقیق صورت گیرد. سازند پابده به علت پتانسیل اقتصادی و هیدروکربوری اندک، کمتر مورد مطالعه دقیق و بررسی های گسترده رسوب شناسی و زمین شناسی نفت قرار گرفته و در مقایسه با گزارشهای زمین شناسی و مطالعات و بررسیهای جامع انجام شده در زمینه چینه شناسی دیگر سازندهای نواحی جنوب و جنوب غرب ایران بخش کمتری را به خود اختصاص داده اند. در این تحقیق ، زیست چینه نگاری سازند پابده در چاه شماره 3 میدان نفتی لاوان مورد مطالعه قرار گرفته است. ضخامت سازند پابده در چاه مورد مطالعه، 476 متر و شامل واحدهای شیل و مارن محیط دریایی می باشد که در نواحی جنوب غرب استان خوزستان و نواحی جنوبی فارس توسعه یافته است. سازند جهرم با ضخامت 130 متر بر روی این سازند، قرار دارد. مرز زیرین سازند پابده را یک نبود چینه شناسی (Hiatus) فرا گرفته که از مائستریشتین بالایی تا ائوسن پائینی را شامل می شود. بر اساس مطالعات زیست چینه ای انجام شده بر روی سازند پابده، ضمن تشخیص 48 گونه متعلق به 21 جنس از فرامینیفرهای پلانکتون، 2 بیوزون زیر معرفی گردید: 1- Globorotalia rex , Globorotalia aragonensis, Globorotalia Formosa assemblage zone #45 2- Truncorotaloides-Porticulasphaera-Globorotalia spinulosa assemblage zone #47 بر مبنای بیوزونهای یاد شده، سن سازند پابده در این چاه، ائوسن پیشین – ائوسن میانی تعیین شده است.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.