بررسی چینه شناسی و میکروفاسیس سازند چهل کمان در جنوب غرب درگز

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی بررسی دستاوردهای پژوهشگران علوم زمین ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANGEOCONGRESS01_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1665
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید حلاجیان

دانشجوی کارشناسی ارشد چینه شناسی و فسیل شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی وا

علیرضا عاشوری

قطب فسیل شناسی، دانشگاه فردوسی مشهد

علی اصغر آریایی

گروه زمین شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

عباس قادری

قطب فسیل شناسی، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

سازند چهل کمان که بیشتر شامل سنگ آهک، شیل آهکی، مارن و ماسه سنگ می باشد در مرکز حوضه رسوبی کپه داغ به طور همشیب در بالای سازند پسته لیق به سن دانین و در زیر سازند خانگیران به سن ائوسن قرار دارد. در این مطالعه برشی از این سازند در کوه قرخ قز واقع در جنوب باختری شهرستان درگز مورد بررسی قرار گرفته است . مطالعه نهشته های سازند چهل کمان در این برش منجر به شناسایی فرامینیفرهای زیر گردیده است: Cibicides sp., Elphidium sp., Globigerina triloculinoides, Globorotalia compressa, G. ehrnbergi, G. laevigata, G. pseudomenardi, Kathina sp., Laffitteina khorassanica, L. le calvezae, Laffitteina turcica, Lockhartia sp., Miscellanea sp., Operculina subgranulosa, Rhapydioina sp., Rotalia cf. trochidiformis, Rotalia sp., Storrsella haastersi, Valvulina sp. مطالعه میکروفاسیس سازند چهل کمان در برش قرخ قز گویای چهار کمربند رخسارهای دریای باز، پشته سدی، لاگون و پهنه جزرومدی و هشت رخساره میکروسکپی شده است. بر مبنای نتایج به دست آمده سن سازند چهل کمان در ناحیه مورد مطالعه پالئوسن میانی (سلاندین تانسین) تا ائوسن زیرین می باشد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.