تاثیر تنش شوری بر رنگیزه های فتوسنتزی و ترکیبات آنتی اکسیدانی گیاه دارویی اسپند ( Peganum harmala L.)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی گیاهان داروییی،کشاورزی ارگانیک، مواد طبیعی و دارویی
  • کد COI اختصاصی: CONFMT02_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 756
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اعظم سلیمی

دانشیار، گروه علوم گیاهی، دانشکده زیست شناسی، دانشگاه خوارزمی تهران، ایران

سودابه نظرپور

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم گیاهی، دانشکده زیست شناسی، دانشگاه خوارزمی تهران، ایران

چکیده

گیاه اسپند با نام علمی )Peganum harmala L.( یکی از گیاهان دارویی مهم در ایران میباشد که نقشهای مهمی در صنعت، پزشکی، طب سنتی، اقتصاد و تجارت ایفا میکند. با توجه به روند افزایشی توسعه اراضی شور، کمبود اراضی مطلوب برای کشاورزی در دنیا استفاده از گونه های مقاوم به شوری اهمیت زیادی دارد. بدین منظور بررسی اثر غلظتهای مختلف کلرید سدیم )شاهد، 200، 250، 300 میلیمولار( بر میزان رنگیزه های فتوسنتزی و ترکیبات آنتی اکسیدانی گیاه دارویی اسپند مورد بررسی قرار گرفت آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار اجرا گردید. در این بررسی مشاهده شد که با افزایش غلظت کلرید سدیم، میزان فنل افزایش یافت ولی میزان کاروتنوئید و رنگیزه های کلروفیل a و b، کلروفیل کل به طور معنیداری کاهش یافت. نتایج تجزیه واریانس صفات اندازه گیری شده نشان داد که اثر شوری بر صفات اندازهگیری شده مانند فنل، کاروتنوئید، کلروفیل a و b و کلروفیل کل در سطح 5 درصد معنیدار بود.

کلیدواژه ها

شوری، رنگیزه فتوسنتزی، ترکیبات آنتی اکسیدانی، گیاه دارویی اسپند )Peganum harmala L.(

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.