بررسی اثر ضدسرطانی عصاره هیدروالکلی گیاه همیشک بر سلولهای سرطانی پستان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین همایش ملی زیست شناسی دانشگاه پیام نور
  • کد COI اختصاصی: BCPNU03_201
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 818
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هانی اعزی

کارشناس ارشد فیزیولوژی جانوری، اداره آموزش و پرورش شهرستان ساری

سهیلا ابراهیمی وسطی کلایی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه پیام نور، ایران

مریم زارع

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه پیام نور، ایران

چکیده

سرطان یکی از مهمترین بیماریهای دوران معاصر بوده و در این میان سرطان پستان شایع ترین سرطان در زنان می باشد. در نتیجه نیاز به درمان آن یکی از مسائلی است که سیستم درمانی هر جامعهای به دنبال آن می باشد. در سال های اخیر، گرایش واستفاده از طب سنتی به دلایل گوناگون از جمله گسترش بیماری های مختلف عفونی و سرطان ها و همچنین عوارض جانبی داروهای شیمیایی و سنتتیک، در حال گسترش است. ترکیبات طبیعی و متابولیت های ثانویه حاصل از گیاهان دارویی به عنوان منابع بسیار مهمی برای درمان بیماری ها و سرطان محسوب می گردند. در این مطالعه اثرات سیتوتوکسیسیتی عصاره هیدروالکلی گیاه همیشک روی رده سلولی سرطان پستان (4T1) مورد ارزیابی قرار گرفته است . به همین منظور،ابتدا عصاره اتانولی گیاه همیشک به روش ماسراسیون بدست آمده، سپس به وسیله دستگاه روتاری اواپراتور حلال پرانی و خشک شد. سپس رده سلولی 4T1 با هفت غلظت 31/5 g/mlµ) تا(2000از عصاره و به مدت زمان های 24 و48 ، 72 ساعت تیمار گردید و به کمک تست MTT میزان مهار رشد سلولی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که میزان مهار رشد سلولی تا حدود زیادی وابسته به دوز و زمان می باشد و بیشترین اثرات مهار رشدی، در غلظت های بالا و زمان های بالا مشاهده گردید و نیز در بعضی غلظت ها باعث مهار کامل سلول های سرطانی شد. IC50 برای این عصاره برابر با 36/58g/mlµ بود. لذا این نتایج نشان می دهد که استفاده از گیاه همیشک می تواند به عنوان یک راهکار پیشنهادی برای درمان و نیز پیشگیری از سرطان پستان درنظر گرفته شود.

کلیدواژه ها

سرطان پستان، رده سلولی4T1، گیاه همیشک، عصاره اتانولی، تست MTT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.