بررسی میزان خستگی زنان کارگر شهرک های صنعتی شهرستان کاشان در سال 1397
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: سومین همایش دوسالانه ارگونومی ایران
- کد COI اختصاصی: BEMED03_037
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 574
نویسندگان
دانشیار گروه بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی کاشان
مربی گروه بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی کاشان
دانشجوی بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی کاشان
چکیده
هدف: خستگی به حالتی گفته می شود که انرژی فرد در اثر کار فیزیکی یا ذهنی زیاد کاملا تخلیه شود و خستگی به خودی خود یک تغییر روانشناسی برگشت پذیر است . نه یک بیماری. خستگی خسته شدن جسم یا روان است که میتواند بوسیله استرس ، کار زیاد ، مصرف دارو، بیماری جسمی و یا بیماری روحی ایجاد شود. خستگی را میتوان به سه نوع تقسیم کرد: روانی ، فیزیکی وعصبی . به طور کلی خستگی میتواند برای صنعت و در نهایت اقتصاد ملی زیان آور بوده و خسارات جبران ناپذیری به بار آورد. این مطالعه به منظور بررسی خستگی در زنان کارگر صنایع شهرستان کاشان انجام شد. روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی بود که در فصل های زمستان 96 و بهار 97 درزنان کارگر شهرستان کاشان انجام گردید. حجم نمونه بر اساس براورد های آماری 295نفر تعیین شد. ابزار گرد آوری اطلاعات پرسشنامه استاندارد )MFI Multidimensional Fatigue Inventory) بود. اطلاعات از طریق SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل گردید و از تست های آماری T - TEST و... استفاده شد. یافته ها: تعداد اعضای نمونه 265 نفر بود. کمترین سن افراد 17 و بیشترین آنان 59 و میانگین سنی آنها55.38± 6.8 بود. کمترین نمره کل خستگی 38 و بیشترین آن 78 بود. 25 درصد افراد نمره کل خستگی بالای 60 را کسب کردند. و میانگین نمره کاهش فعالیت 11،7849 بود که بیشترین نمره را در بین سایر حیطه های خستگی به خود اختصاص داد. نتیجه گیری: بر اساس یافته های این تحقیق درصد نسبتا زیادی از افراد دارای نمره بالای خستگی بودند. تعدیل عوامل موثر بر خستگی و برنامه ریزی برای کاهش این مقدار باید صورت پذیرد. به نظر می رسد انجام مطالعات بیشتری برای آشکار ساختن رابطه ی خستگی با سایر متغیر ها نیاز است تا درک عمیق تری از علل خستگی فراهم شود.کلیدواژه ها
خستگی، MFI، زنان کارگرمقالات مرتبط جدید
- نهان کاوی صوتی براساس مدل psychoacoustic معکوس شنیداری انسان
- اهمیت و جایگاه هوش مصنوعی و لجستیک بحران در حملات بیوتروریستی
- بهینه سازی سبد سهام بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از الگوریتم ژنتیک
- بررسی چالش های امنیتی و راهکارهای آن در پایگاه داده های NoSQL و کلان داده ها
- طراحی مدل تخصیص هواپیماها به مسیر جهت حداکثر کردن سود مورد انتظار با در نظر گیری عدم قطعیت در تقاضا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.