تحلیل خطر لرزه ای شهرستان رفسنجان و بدست آوردن طیف شتاب در دوره بازگشت 475 و 2475 سال برای سامانه های برق رسانی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: GERMANCONF02_128
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 929
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر مرتضوی

استادیار، دانشکده مهندسی عمران، آب و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی

عباس مهدویان

دانشیار، دانشکده مهندسی عمران، آب و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی

نعمت حسنی

دانشیار، دانشکده مهندسی عمران، آب و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی

حمیدرضا نژادمیرحسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی عمران، آب و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

یکی از شریانهای حیاتی به کار رفته در شهرستان رفسنجان سیستم برقرسانی میباشد که لازم است در برابر نیروی زلزله مقاوم باشد. با توجه به اینکه رفسنجان در پهنه ای با خطر لرزه ای زیاد واقع شده است، هدف از این پژوهش مطالعه لرزه خیزی، تحلیل خطر احتمالاتی و بدست آوردن طیف طراحی برای دوره های با بازگشت گوناگون مطابق با استاندارد 2800 و نشریه شماره 607 میباشد. این بررسی میتواند در طراحی و بهینه سازی شریانهای حیاتی و همچنین سازه های ساختمانی به کار گرفته شود. برای این منظور، کاتالوگ زلزله های این شهرستان و چشمه های لرزه زا تا شعاع 100 کیلومتری بدست آورده شد. سپس با حذف پس لرزه ها و پیش لرزه های موجود در کاتالوگ و با توجه به عدم قطعیت های موجود در کاتالوگ و نبود اطلاعات در بازه های زمانی متفاوت از روش کیکو-سلوول برای پردازش کاتالوگ زلزله استفاده شد. در پایان با استفاده از نرمافزار EZ-FRISK و بکارگیری روابط کاهندگی مناسب طیف شتاب برای دوره های با بازگشتهای 475 سال و 2475 سال، مطابق با توصیه نشریه راهنمای ارزیابی و بهسازی لرزه ای سامانه برق رسانی (نشریه شماره (607 بدست آورده شد.

کلیدواژه ها

تحلیل خطر زلزله، شریان حیاتی، دوره بازگشت، طیف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.