قطع نول و اثرات آن بر تلفات و پروفیل ولتاژ شبکه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: GERMANCONF02_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3816
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد آقائی

کارشناس فنی نیروگاه خورشیدی شیراز

چکیده

در سیستمهای توزیع به دلیل عدم توزیع یکنواخت بارهای تکفاز بر روی سه فاز، تصادفی بودن اتصال وقطع بارهای تکفاز از شبکه و نیز وجود بارهای سه فاز نامتعادل، عدم تعادل ولتاژ امری اجتناب ناپذیراست. اغلب مشترکین برق در شبکه های توزیع مصرف کننده های تکفاز بوده و توزیع این مشترکین روی فازهای سه گانه به طور یکسان و متعادل نمی باشد. لذا شبکه های توزیع معمولا نامتعادل بوده و ازسیم نول آنها جریان نسبتا زیادی عبور میکند . امروزه میزان عدم تعادل بار به عنوان یکی از شاخصهای کیفیت انرژی الکتریکی تلقی میشود. عدم تعادل شبکه توزیع و جریان دار شدن سیم نول، تبعات مختلفی از قبیل افزایش تلفات توان، افت ولتاژ، نامتعادلی ولتاژ های سه فاز، افزایش هزینه در شبکه ی توزیع و... دارد حال در این شرایط قطع نول اثرات بسیاری بر افت توان و انرژی، فیوز سوزی، قطع کلید اتوماتیک، عدم تنظیم تعادل بار جریان فیدر خروجی پست و خطرات ناشی از آن، افزایش برخی خاموشیهای ناخواسته، افزایش حوادث تاسیسات و کاهش عمر آنها، افزایش فعالیتهای پرسنل عملیات، سوختن تابلوهای برق و ترانسفورماتور، خسارات ناشی از افزایش یا کاهش شدید ولتاژ خواهد شد. بنابراین حفاظت در برابر قطع نقطه نوترال امری ضروری به نظر میرسد قطع نول باعث عدم برابری ولتاژ در فازهامی شودبه طوری که بعضی مصرف کننده ها ولتاژی بیشتر از حالت نامی و برخی دیگر ولتاژی کمتر از حالت نامی دریافت می کنند که هر دو حالت بسیار خطرناک است. در این مقاله به بررسی قطع نول و اثرات آن بر تلفات و پروفیل ولتاژ شبکه پرداخته شده است. شبیه سازیها با استفاده از نرم افزارMatlabانجام گرفته است.

کلیدواژه ها

قطع نول ، نقطه خنثی، نوترال، شبکه های توزیع نامتقارن، پروفیل ولتاژ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.