بررسی تحلیلی اثرات بهره گیری از مدیریت ریسک در سیستم بانکداری
عنوان مقاله: بررسی تحلیلی اثرات بهره گیری از مدیریت ریسک در سیستم بانکداری
شناسه ملی مقاله: SPCONF04_206
منتشر شده در چهارمین کنفرانس ملی توانمند سازی جامعه در حوزه علوم انسانی و مطالعات مدیریت در سال 1397
شناسه ملی مقاله: SPCONF04_206
منتشر شده در چهارمین کنفرانس ملی توانمند سازی جامعه در حوزه علوم انسانی و مطالعات مدیریت در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:
آزاده نجاریان - دانشجوی کارشناس ارشد مهندسی مالی و مدیریت ریسک، دانشکده مدیریت، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران.
خلاصه مقاله:
آزاده نجاریان - دانشجوی کارشناس ارشد مهندسی مالی و مدیریت ریسک، دانشکده مدیریت، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران.
امروزه یکی از ارکان اصلی اقتصاد، بانک ها می باشد. بانک ها با توجه به نوع فعالیت با انواع مختلف ریسک و مخاطرات مواجه می باشند. ریسک همواره بخش جدایی ناپذیر فعالیت های مالی است. لذا مدیریت ریسک از جایگاه مهمی برخوردار است و یکی از وظایف اصلی در بانک ها می باشد. مدیریت ریسک بانک ها، در راستای مشتری مداری و جلب اطمینان سهامداران اعمال می شود. هدف از انجام این تحقیق، بررسی تحلیلی اثرات بهره گیری از مدیریت ریسک در سیستم بانکداری می باشد. این پژوهش از لحاظ ها کاربردی و از نظرروش و ماهیت مروری و توصیفی- تحلیلی است. داده های به دست آمده، به روش کتابخانه ای و از طریق مصاحبه با کارشناسان گردآوری شدده است. در گام اول به بیان کلیات تحقیق پرداخته شده است. در گام دوم اثرات بهره گیری از مدیریت ریسک در سیستم بانکداری شناسایی شده و نهایتا در گاام سوم بعد از تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده، نتیجه گیری نهایی صورت گرفته است.درنتیجه این تحقیق، ریسک نقدینگی و اعتباری تاثیر منفی بر سودآوری شبکه بانکی دارد. مدیریت ریسک اثر عمیقی بر عملکرد بانک ها می گذارد و از مهم ترین ابزارهای مدیریت دارایی و بدهی در بانک ها و غنی سازی اعتماد بی بانک و مشتریان است و در توسعه اقتصادی کشور تاثیر بسزایی دارد. مدیریت ریسک باعث می شود بانک ها ریسک های پذیرفتنی را کنترل کنند و از ریسک هایی که سلامت مالی آنها را به خطر می اندازد جلوگیری نمایند. اجرای مناسدب مدیریت ریسک، موجب تنوع درآمدها و دامنه گسترده خدمات مطابق با استانداردهای بانک های جهانی می شود. مدیریت ریسک باعث می شود بانک ها در بازار رقابتی شدید، به طور سودآور به حرکت خود ادامه دهند و تهدیدهای پیرامون خود را تبدیل به فرصت های سودآور نمایند. در نتیجه از شوک های ناگهانی جلوگیری می شود. عدم توجه به مدیریت ریسک در سیستم بانکداری موجب مخاطرات متعدد در فعالیت های اقتصادی، پیشامدی عظیم و زیان دهی بانک می شود. لذا توجه به مقوله ریسک در راس امور ای نهاد اقتصادی قرار می گیرد.
کلمات کلیدی: اثرات، بهره گیری، مدیریت ریسک، سیستم بانکداری.
صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/877744/