مطالعه جرم شناختی جرایم یقه سفید در حوزه شهرداری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی توانمند سازی جامعه در حوزه علوم انسانی و مطالعات مدیریت
  • کد COI اختصاصی: SPCONF04_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 545
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحیم وکیل زاده

استادیار دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

لاله عباسی

دنشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی

رضا قهرمان

دانش آموخته کارشناسی ارشد فقه و جزا

چکیده

اصطلاح یقه سفید که در متون جزایی و جرم شناسی ممالک غربی سابقه ای زیاد دارد، در سال های اخیر در محافل دانشگاهی و قضایی کشور مورد توجه واقع شده است. دادستان تهران در سال 1382 در اوایل شروع به کار خویش اعلام کرد: یکی از سیاست های کیفری دادستانی استان تهران رسیدگی به جرایم افراد خاص است که در اصطلاح جرم شناسی به مجرمین یقه سفید معروف شده اند وی سپس در تعریف این اصطلاح افزود: اصطلاح مجرمین یقه سفید برای افرادی به کار می رود که دارای خصوصیات خاصی هستند. این مجرمان تخصص و تبحر خاصی در ارتکاب جرم دارند و هنر آنها این است که جرایمی را که مرتکب می شوند، قانونی جلوه می دهند علی الظاهر جرم ارتکابی این گروه از مجرمین توام باخشونت نیست و آنها از جایگاه اجتماعی و اقتصادی و سیاسی ویژه ای برخوردارند. این جایگاه توانایی هایی خاصی را به آنها می دهد. تصور بر این است که با اولویت دادن به رسیدگی جرایم این گونه افراد، شاهد برخورد قاطع با تبعیض و فساد و مفاسد اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی باشیم و در آینده شاهد فعالیت های علمی و فرهنگی امن تری خواهیم بود.. اقتصاد نبض تپنده و قدرت هر جامعه است به گونه ای که هر اجتماعی با تکیه بر پایه های نظام اقتصادی قدرتمند می تواند از لحاظ سیاسی مطرح و با ثبات بماند. مفاسد اقتصادی که به جرایم یقه سفیدان نیز معروف است وقتی در سطح کلان وقوع می یابد همواره تهدیدی بسیار خطرناک برای مصالح اقتصاد عمومی تلقی می شود و ثبات و امنیت اقتصادی را خدشه دار می سازد و خسارات هنگفتی بر پیکره نظام اقتصادی وارد می آورد.

کلیدواژه ها

مجرمین، یقه سفید، فساد، جرایم اقتصادی ،شهرداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.