حل وفصل اختلافات در سازمان تجارت جهانی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی حقوق و مطالعات قضایی
- کد COI اختصاصی: LLSC06_035
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 676
نویسندگان
دانشجوی ارشد حقوق بین الملل، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند
استادیار ومدیر گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی دماوند ، دانشگاه آزاد واحد دماوند
چکیده
برای وکلا، مطالعه حقوق بین الملل غالبا به خاطر فقدان متمایز سیستم دادگاه ناامیدکننده است. نهاد قانونی وجود دارد، اما به ندرت سیستمی بیطرف و خنثی برای اعلام محتوای قانون یا اظهار این وجود دارد که دولت قانون را نقض کرده است. در عوض، احزاب مخالف باید تصمیم بگیرند که آیا تخلفی صورت گرفته یا خیر، و اگر صورت گرفته چه کاری باید انجام داد. در جاهایی که دادگاه های بین المللی وجود دارند، دسترسی به این مهم دشوار نخواهد بود اما دولت ها عادت دارد که در مقابل صلاحیت دادگاه ها مقاومت کند یا قانون گذاری آنها را نادیده بگیرد. در نتیجه مخالفان حقوق بین الملل می پرسند که آیا با توجه به چنین سیستمی که اجرای یک جانبه ای دارد تا متمرکز، اصلا میتوان حقوق بین الملل را به درستی حقوق نامید. دراین مقاله ابتدا به صورت مختصر به موافقتنامه عمومی تعرفه و تجارت و سیستم های حل و فصل اختلافات سازمان تجارت جهانی پرداخته می شود. سپس در مورد چگونگی سیستم های چند جانبه و سیستم یک جانبه ای که در اجرای تجارت در ناحیه موافقت نامه عمومی تعرفه و تجارت قرار دارد، می پردازیم. در انتها بررسی می شود که چگونه طرح نهادی تفاهمنامه حل اختلاف بر هدف خود در جایگزین کردن وسیله یک جانبه در اجرای تجارت تاثیر می گذارد.کلیدواژه ها
حقوق بین الملل، سازمان تجارت جهانی، تفاهمنامه حل اختلاف.مقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.