مفهوم و قلمرو جرم مشهود در فضای مجازی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی حقوق و مطالعات قضایی
  • کد COI اختصاصی: LLSC06_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2511
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی اسکندری دامنه

چکیده

جرایم مشهود از نظر ماهیت تفاوتی با جرایم غیرمشهود ندارند. اما در آیین دادرسی کیفری، زمانی که جرمی به صورت مشهود ارتکاب می یابد، حفظ نظم عمومی و جلوگیری از فرار مرتکب، ایجاد می نماید تا ضابطین دادگستری دارای اختیارات بیشتری بوده و بتوانند مرتکب جرم را دستگیر و اقدامات لازم را برای جمع آوری و حفظ ادله انجام دهند. بنابراین تعیین و تمایز جرم مشهود از غیرمشهود اهمیت فراوانی دارد و با توجه به اینکه قلمرو و محدوده جرم مشهود در فضای مجازی در قانون مشخص نشده است در این مقاله این مسئله بررسی می شود که آیا جرم مشهود در فضای مجازی تفاوتی با جرم مشهود در فضای حقیقی دارد یا خیر. با توجه به تفاوت هایی که جرایم سایبری با جرایم سنتی دارند به نظر میرسد. اکثر بندهای ماده 45 قانون آیین دادرسی کیفری در مورد جرایم سایبری عملا کاربردی ندارد و یک خلاء قانونی در این زمینه احساس می شود.

کلیدواژه ها

جرم مشهود، اختیارات ضابطین، فضای مجازی، جرایم سایبری، نظم عمومی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.