بررسی انحرافات تنه و قدرت دست در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اهواز

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: همایش ملی مراقبت مبتنی بر نوتوانی و بازتوانی
  • کد COI اختصاصی: RCMED01_131
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 379
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آسیه اکملی

دانشجوی کارشناسی کاردرمانی،کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

میمنت اکبری

مربی گروه آموزشی کاردرمانی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

چکیده

سابقه و هدف: ستون فقرات بخش بسیار مهمی از چهارچوب اسکلتی بدن است و نقش مهمی در حفظ راستای بدن بر عهدهدارد. در یک وضعیت طبیعی میزان نیروهای اضافه وارده بر مفصل، کم و تنفس آرام و مصرف انرژی به حداقل میرسد. تغییر شکلهای بدنی از جمله لوردوز، کیفوز و اسکولیوز تحت تاثیر عوامل مختلفی ایجاد می شوند که شایع ترین آنها لوردوز است و اگر اینتغییرات در زمان مناسب اصلاح نشوند به مرورپیشرفت کرده و عوارض متعددی را ایجاد میکنند. در حال حاضر بخش عظیمی ازجامعه ما را دانشجویان تشکیل میدهند به نظر میرسد توجه ویژه به سلامت جسمی و روانی آنان از طریق بررسی ناهنجاری هایستون فقرات از اهمیت بسزایی برخوردار است و همه اینها در عملکرد های مختلف بدن از جمله عملکردهای اندام فوقانی و قدرتدست اثر می گذارد. بنابراین بررسی مشکلات و انحرافات تنه این قشر فعال جامعه منجر به این بررسی شد. مواد و روش ها: در مطالعه توصیفی تعداد 100 دانشجوی دختر و پسر در سنین 19 تا 29 ساله بطور داوطلبانه در این مطالعهشرکت کردند. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه دانشجویان دانشگاه بود روش نمونه گیری به صورت نمونه های در دسترسبود. ارزیابی به صورت مشاهده وضعیت ایستاده کنار دیوار و شانه صاف و وضعیت خمیده کمر ارزیابی و با استفاده از خط کش ومتر انجام شد و قدرت دست با استفاده از Dynamometer JAMAR ارزیابی شد. شیوع بدشکلی لوردوز، کیفوز و اسکولیوز وبررسی میزان قدرت دست به تفکیک جنسیت با نرم افزار spss ویرایش 22 محاسبه شد.یافته ها: در این مطالعه میانگین سنی دانشجویان 24 سال بود که شیوع لوردوز% 39 ، کیفوز 2% و اسکولیوز 5% بود. که شایع ترینآنها لوردوز بود لوردوز در بانوان با میانگین 08 % شایع تر از آقایان با میانگین 23 % بود. که ارتباط معناداری (< 0.05) بین لوردوز وجنسیت بود و همچنین قدرت دست پسران به صورت معناداری (< 0.05) بیشتر از دختران بود.نتیجه گیری: با توجه به شیوع نسبتا بالای لوردوز مخصوصا دختران دانشجو و اثرات مخرب آن بر پوسچر و عملکردشان،غربالگری دانشجویان برای اقدامات توانبخشی (تمرین) زود هنگام لازم میباشد تا بهترین نتیجه حاصل شود.

کلیدواژه ها

انحرافات تنه، قدرت دست، دانشجویان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.