بررسی تاثیر روغن زیتون موضعی بر پیشگیری از زخم بستر : مرور سیستماتیک

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: همایش ملی مراقبت مبتنی بر نوتوانی و بازتوانی
  • کد COI اختصاصی: RCMED01_116
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 601
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه هلالی پور

دانشجوی کارشناسی پرستاری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز،اهواز،ایران

مریم آقاامیری

کارشناسی ارشد پرستاری داخلی جراحی، هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز ،ایران

یعقوب مدملی

کارشناسی ارشد پرستاری داخلی جراحی، مربی بالینی پرستاری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول،دزفول،ایران

چکیده

زمینه و هدف : یکی از مشکلات بزرگ در افراد بستری و بی حرکت زخم بستر یا زخم فشاری می باشد . زخم بستر زخم هایپوستی دردناکی هستند که بر اثر فشارهای مداوم بر روی بخشی از بدن و انسدادعروق خونی تغذیه کننده ی ناحیه ای از پوستایجاد می شود . این عارضه به عنوان سومین اختلال پر هزینه بعد از سرطان و بیماری های قلبی، عروقی شناخته شده است. اینمساله در عین حالیکه دارای اثرات جسمی،روانی و مالی برای بیمار است، همواره به عنوان یک مساله ی بسیار منفی در پرستاریتلقی می شود. با توجه یه این که پیشگیری آسان تر و کم هزینه تر از درمان است، لذا این مطالعه ی مروری سیستماتیک با هدفتعیین تاثیر روغن زیتون موضعی بر پیشگیری از زخم بستر انجام شد.مواد و روش: این مطالعه مروری سیستماتیک با بررسی و جمع بندی مقاله های متعدد از بانک های اطلاعاتی و سایت های ومعتبر علمی iranmedex،pubmed و موتور جستجوی google scholar و علم نت با کلیدواژه های زخم بستر، زخم فشاری، روغن زیتون وپیشگیری و معادل انگلیسی ان ها بدون محدودیت زمانی انجام شد. دراین مطالعه از مقالات مداخله ای بهره گرفته شد.نتایج: نتایج مطالعات مختلف انجام شده نشان داد که استفاده از روغن زیتون موضعی می تواند در افزایش مدت زمان عدم ابتلا بهزخم بستر موثر باشد. همچنین به نظر می رسد عدم ابتلا به زخم بستر بتواند در کاهش زمان بستری بیماران نیز موثرباشد. میزانبروز زخم بستر در گروه کنترل و مداخله تفاوت معنی داری داشت در واقع بین بیمارانی که علاوه برمراقبت های معمول پوست کهشامل: تغییر پوزیشن، ماساژپشت بیمار و تشک مواج است و بیمارانی که علاوه بر این مراقبت ها از روغن زیتون موضعی استفادهکردند، اختلاف معنی دار اماری وجود داشت. استفاده از روغن زیتون موضعی می تواند در کاهش یا بهبود علائمی چون خارش وخشکی پوست نیز موثر باشد. بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست امده به نظر می رسد استفاده از روغن زیتون می تواند در پیشگیری از بروز زخمبستر موثر باشد. این روش می تواند به طور روتین به عنوان روشی موثر،آسان و کم هزینه جهت کاهش بروز زخم بستر در راستایمراقبت از بیمارانی که در معرض خطر بروز این آسیب می باشند به کار گرفته شود که مستلزم همکاری دوطرفه بین مراقبینسلامت و بیماران می باشد. مطالعاتی بر روی سایر فرآورده های گیاهی مانند روغن بادام، روغن نارگیل و ژل آلوئه ورا برایپیشگیری از بروز زخم بستر پیشنهاد می شود.

کلیدواژه ها

زخم بستر، زخم فشاری، روغن زیتون، پیشگیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.