مروری بر ارتباط پره اکلامپسی با برخی عوامل خطر زای مرتبط با آن در ایران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: همایش ملی مراقبت مبتنی بر نوتوانی و بازتوانی
  • کد COI اختصاصی: RCMED01_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 840
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی مشعلی

دانشجوی کارشناسی پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بهبهان، بهبهان، ایران

رضوان محفوظی

کارشناس ارشد پرستاری، بیمارستان فریده بهبهانی، بهبهان، ایران

چکیده

سابقه و هدف : پره اکلامپسی از عوارض عمده بارداری محسوب میشود و پس از عفونت و خونریزی سومین علت مرگ و میرمادران باردار به شمار می رود. لذا این مطالعه ی مروری با هدف بررسی ارتباط پره اکلامپسی با برخی عوامل خطر زای مرتبط باآن در ایران انجام گرفت.روش جستجو : این مطالعه ی مروری با جستجوی مقالات از سایت ها و پایگاه های اطلاعاتی معتبر علمی PubMed ،Google Scholar ،SID و علم نت با کلید واژه های پره اکلامپسی، عوامل خطر، شیوع و Preeclampsia انجام گرفت. معیار ورود تمام مقالاتی بودند که رابطه پره اکلامپسی بر برخی عوامل خطرزای مرتبط با آن را در ایران بیان می کردندو معیار خروج مقالاتی بودند که نتایج آنها مربوط به ایران و یا مرتبط با موضوع نبودند. در مرحله ی اول 38 مقاله یافت شد که ازمیان آنها 13 مقاله که در 1370 تا 1397 منتشر شده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند.یافته ها : اکثر مطالعات نشان دادند که بین پره اکلامپسی و متغییرهای سن بالای 35 سال، ابتلا به دیابت، سابقه پره اکلامپسی،فشارخون بالا، سابقه سقط، حاملگی اول، وضعیت اقتصادی پایین و فصل، ارتباط معنی داری وجود دارد. برخی از مطالعات دیگرهم نشان دادند که ارتباط معناداری بین شغل، تحصیلات مادر و محل زندگی با پره اکلامپسی وجود ندارد. همچنین در مطالعاتدیگر مشخص شد در خصوص رابطه ی بین قومیت، عفونت مجاری ادراری، RH و نوع گروه خونی با پره اکلامپسی نتایج ضد و نقیض بودند.نتیجه گیری : با توجه به اینکه مهمترین عوامل در بروز پره اکلامپسی فشارخون بالا، سن بالا، دیابت و سابقه پره اکلامپسی بود.لذا لازم است که با اقدامات پیشگیرانه و درمانی به موقع و آموزش همگانی زنان باردار در مراقبت های پره ناتال از عوارض جدی کهمادر و جنین را مورد مخاطره قرار می دهد کاست.

کلیدواژه ها

پره اکلامپسی، عوامل خطر، Pre-eclampsia

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.