دیدگاه مردان متاهل درباره زمینه های بروز خشونت خانگی: یک مطالعه کیفی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنگره انسان شناسی زیستی و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: CBAH01_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 362
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیرین شهبازی صیقلده

استادیار، بهداشت باروری، گروه بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی تهران، تهران، ایران

زکیه یعقوبی

دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش بهداشت. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، ایران

مریم صابر

استادیار، آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، گروه آموزش بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران

علی مهری

استادیار، آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، گروه آموزش بهداشت دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، سبزوار، ایران

چکیده

هدف: خشونت خانگی از عواملی است که سلامت و امنیت خانواده را تهدید می کند. شناخت عوامل تعیین کننده خشونت خانگی در پیشگیری وکاهش این پدیده ضرورت دارد.این پژوهش با هدف تبیین تجارب مردان درباره زمینه های ایجاد خشونت علیه زنان در شهر سبزوار انجام شد.روش: این پژوهش به روش مطالعه کیفی توصیفی انجام شد.مشارکت کنندگان دو مشاور و 15 مرد متاهل بودند که به روش نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی انتخاب شدند.داده ها درمدت8 ماه از طریق مصاحبه ی نیمه ساختار یافته عمیق به صورت چهره به چهره جمع آوری شد.روش آنالیز مصاحبه ها تحلیل محتوای گرنهایم و لاندمن بود.معیارهای مقبولیت،قابلیت انتقال،قابلیت وابستگی و قابلیت اعتماد داده ها جهت حصول دقت واستحکام داده ها بررسی شد. یافته ها: از تجزیه وتحلیل داده ها2 طبقه اصلی: همسرگزینی سطحی نگر و مدرنیته مخرب میثاق زناشویی مشتمل بر9 زیرطبقه: ازدواج های تحمیلی، ازدواج احساساتی و بدون شناخت کامل،عدم رعایت شروط همسرگزینی صحیح و زندگی موفق، بی توجهی به تفاوت های بنیادین خانواده ها، ضعف تعهد زوجین به اصول مذهبی و خانوادگی،روابط خارج از چارچوب خانواده درزندگی،خیانت یکی از زوجین،شک و تردید زوجین به همدیگر،اثرات مخرب وسایل ارتباطی برروابط زوجین،به عنوان تعیین کننده های خشونت خانگی علیه زنان مفهوم پردازی شد.نتیجه گیری: طبق یافته ها انجام مداخلاتی در جهت ترویج ازدواج آگاهانه و بدون اجبار،فرهنگ سازی در زمینه استفاده صحیح از رسانه های جدید و پرهیزاز روابط فرازناشویی و همچنین جهت افزایش توانمندی و قابلیت زوجین در تعامل با یکدیگر و کاهش خشونت خانگی علیه زنان موثر می باشد.

کلیدواژه ها

خشونت خانگی، سبزوار، مردان متاهل، مطالعه کیفی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.