کاربرد تحلیل شبکه اجتماعی در بازاریابی گردشگری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهاردهمین کنگره انجمن جغرافیایی ایران
  • کد COI اختصاصی: IGAC14_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 961
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اصغر طهماسبی

استادیار جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه خوارزمی

لیلا شریفی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی گردشگری

چکیده

بازاریابی برای تداوم حیات صنعت گردشگری بسیار ضروری است .در واقع به وسیله ی روشهای بازاریابی می توان گردشگران را جذب مقاصد مورد نظر کرد.روشن است که بهره گیری مناسب از ظرفیت های گردشگری نیازمند مطالعه ، بررسی و برنامه ریزی دقیق است. روش تحلیل شبکه اجتماعی از جمله روشهای جدید می باشد که می تواند در تبیین وضعیت موجود و ارائه راه حل ، به برنامه ریزان برای رسیدن به هدف مطلوب یاری رساند. در این پژوهش جریان اطلاعات در بین دفاتر خدمات گردشگری رشت در جهت بازاریابی محصولات گردشگری پایدار مورد بررسی قرار گرفته است .روش تحقیق از نوع توصیفی تحلیلی است که به روش پیمایشی انجام گرفته است.جامعه ی آماری تحقیق 41 دفتر خدمات گردشگری شهر رشت می باشد که پرسشنامه ای با هدف تعیین روابط میان آنها توزیع شد و نتایج بدست آمده با استفاده از روش تحلیل شبکه های اجتماعی و نرم افزار یوسی نت مورد بررسی قرار گرفت .بدین منظور از شاخص های مرکزیت،درجه،نزدیکی،بردار ویژه استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که می توان با واگذاری نقش محوری به آژانس های مقتدر و بانفوذ بر روند بازاریابی محصولات گردشگری تاثیر گذار بود. در بین دفاتر خدمات گردشگری شهر رشت در زمینه ی تبادل اطلاعات آژانس تیام گشت دارای بیشترین اقتدار و در قسمت مشارکت آژانس اشکوری از بیشترین نفوذ و توان هماهنگ کنندگی بالایی ارائه و معرفی محصولات جدید گردشگری و تبادل اطلاعات برخوردار است .

کلیدواژه ها

بازاریابی گردشگری ، گردشگری، تحلیل شبکه های اجتماعی ، دفاتر خدمات مسافرتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.