مطالعه میزان تولید بذر تاج خروس به منظور مدیریت بهینه آن در مزرعه آفتابگردان
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: همایش دستاوردهای نوین در تولید گیاهان با منشاء روغنی
- کد COI اختصاصی: CBIAU01_155
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1327
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، دانشکده کشاورزی، گروه زراعتو اصلاح نب
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، دانشکده کشاورزی، گروه زراعتو اصلاح نب
چکیده
بهمنظور اندازه گیری عکس العمل تاج خروس از نظر عملکرد بیولوژیک و تولید بذر در رقابت با آفتابگردان آزمایش فاکتوریل با سه رقم آفتابگردان (آذرگل، هایسان و آلستار)، تراکم تاج خروس( 8/3، 25 و 41/7 بوته در مترمربع) و زمان نسبی سبز شدن تاج خروس(همزمان، 15 و 30 روز بعد ازآفتابگردان) اجرا شد. با کاهشتراکم و تأخیر در زمان سبز شدن تاجخروس، بیوماس آن کاهشمییابد. تیمار 25 بوته تاجخروس در زمان دوم سبز شدن 1/7 برابر تیمار 8/3 بوته تاج خروس در زمان اول سبز شدن آن بذر تولید کرد. با هر هفته تأخیر در سبز شدن تاجخروس در فاصله بین سطوح اول و دوم و سطوح دوم و سوم زمان سبز شدن تعداد بذر تاجخروسدر هر مترمربع بهترتیباز 23 به 15 هزار در آذرگل، از 55 به 23 هزار در هایسان و از 45به 62 هزار بذر در آلستار تغییر یافت. هر روز تأخیر در سبز شدن تاجخروس نسبت به آفتابگردان در فاصله بین سطوح دوم و سوم زمان سبز شدن توانستتعداد بذر در هر بوته تاجخروسرا حدود 150 ،90 و 310 عدد بهترتیبدر ارقام آذرگل، هایسان و آلستارکاهش دهد. کاهش تراکم و افزایش زمان سبز شدن تاج خروس نسبت به آفتابگردان، موجب کاهش شاخص تولید بذر آن در رقابت با هر سه رقم شد. از عملکرد بیولوژیک میتوان برای تخمین پتانسیل تولید بذر در تاجخروس بهمنظور مدیریت بهموقع آن در مزارع آفتابگردان بهره گرفت.کلیدواژه ها
آفتابگردان، تاجخروس، زمان نسبی سبز شدن، شاخص تولید بذر، عملکرد بیولوژیکمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.