مطالعه کیفی راهکارهای مبارزه با قاچاق کالا و حمایت از کالای داخلی (مطالعه موردی؛ شهرستان مرزی پیرانشهر)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی امنیت، پیشرفت و توسعه پایدار مناطق مرزی، سرزمینی و کلانشهرها، راهکارها و چالش ها با محوریت پدافند غیر عامل و مدیریت بحران
  • کد COI اختصاصی: ICSP01_332
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 706
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نادر جهانی

گروه مدیریت، واحد پیرانشهر (ارومیه)، دانشگاه آزاد اسلامی، ایران

فریبا عزیززاده

استادیار گروه مدیریت، واحد پیرانشهر (ارومیه)، دانشگاه آزاد اسلامی، ایران

محمدحسین فتحی

مدرس دانشگاه افسری امام علی (ع)، تهران

چکیده

هدف این پژوهش بررسی راهکارهای مبارزه با قاچاق کالا و حمایت از کالای داخلی درشهرستان مرزی پیرانشهر است. رویکرد پژوهش کیفی است که در آن مشارکت-کنندگان به تعداد 16 نفر از میان جامعه ی حدودا 4500 نفری کیولبران فعاد در معیرغیر رسمی تمرچین به روش متوالی، هدفمند و گلوله برفی انتخاب شده است. ابزارمورد استفاده مصاحبه نیمه ساخت یافته بوده است و برای روایی ابزار از ایجاد تعاملمیان محقق و مشارکت کننده و نیز از بازخور استفاده شد. برای پایایی ابزار نیز ازفرآیندهای هدفمند و مصاحبه های همگرا استفاده شد. روش تجزیه و تحلیل داده-ها، تحلیل محتوا و نیز طی مراحل سه گانه کدگذاری داده بنیاد (باز، محوری و انتخابی)بوده است. در این پژوهش به نتایج نظریات مشارکت کنندگان در 4 مقوله ی عللگرایش بخشی از اهالی شهرستان پیرانشهر به فعالیت قاچاق در منطقه و توسعه وتداوم آن، آسیب ها، خطرات و تبعات متوجه افراد فعال در زمینه قاچاق، تبعات امنیتیفعالیت قاچاق در منطقه و راهکارهای مبارزه و نیز جلوگیری از فعالیت قاچاق پرداختهشد. طبق نتایج اظهارا کولبران، نتیجه گیری می شود که فعالیت تجاری مرزیغیررسمی در مرز پیرانشهر در کنار فعالیت گمرک مرزی دارای اثرات مطلوبی بر رویمنطقه است. با انجام تمهیداتی باز شدن معبر باید در جهت تحریک تولید داخل وصادرات انجام بگیرد تا هم از قاچاق گسترده جلوگیری شود و هیم حمایت از تولیدداخل صورت گیرد. راهکار اصلی برای جلوگیری از پدیده قاچاق در منطقه و حمایت ازکالای ایرانی پرداختن به معیشت مردم منطقه است.

کلیدواژه ها

قاچاق، کولبر، کالای ایرانی، مطالعه کیفی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.