مدیریت بحران های طبیعی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی امنیت، پیشرفت و توسعه پایدار مناطق مرزی، سرزمینی و کلانشهرها، راهکارها و چالش ها با محوریت پدافند غیر عامل و مدیریت بحران
  • کد COI اختصاصی: ICSP01_217
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 892
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی رجایی

دانشجوی دکتری مهندسی آبخیزداری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران

بهارک معتمدوزیری

استادیار گروه علوم مهندسی آبخیزداری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران

رسول فلاحی

دانشجوی دکتری مهندسی آبخیزداری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران

حسین حسینی پورکوویی

دانشجوی دکتری کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

امروزه مدیریت بحران در مورد تمام بلایای طبیعی در سراسردنیا پیشرفت چشمگیری داشته است و همواره سعی شده تا با استفاده ازپیشرفته ترین وسایل و امکانات، قدرت شگرف طبیعت را مهار کرد، و آن را به کنترل درآورد. بلایای طبیعی در کشور ایران کمتر مورد توجه و مطالعه قرار گرفته است و تاسیس بسیاری از امور زیربنایی و تاسیسات بدون توجه به آنها انجام می پذیرد. که نتیجه آن، تحمیل صدمات جانی و مالی بسیار و صرف هزینه های انسانی و اقتصادی زیادی در این خصوص بوده است. در این تحقیق سعی شده است به نقش اساسی و بنیادی مدیریت بحران در هنگام وقوع بحران های طبیعی و تاثیر این مدیریت در کاهش خسارات جانی و مالی مشخص گردد. برای مدیریت بحران در هنگام وقوع بحران می بایست ابتدا پارامترها و عوامل موثر در وقوع این پدیده ها تعیین و مورد بررسی قرار گیرند و سپس مناطق و مکان ها و تاسیساتی که ممکن است دراثر بروز این پدیده ها مورد آسیب واقع شوند مشخص شوند و سپس با ارائه یک برنامه مدیریتی سعی شود تا از تاثیر عوامل موثر در بحران ها کاسته شود. هدف از انجام این تحقیق در واقع مدیریت، جهت کاستن خطرات ناشی از وقوع بحران می باشد. با استفاده از دو روش می توان به مدیریت بحران در زمینه وقوع بحران های طبیعی مورد پرداخت. روش اول با استفاده از داده های زمینی و شناسایی مناطق بحران خیز و پرخطر و روش دوم شناسایی پارامترهای انسانی موثر در وقوع بحران ها و سپس با ارائه یک مدل مدیریتی بر روی این دو نوع پارامتر می توان به اهداف ذیل رسید: 1- کاهش خسارات جانی و مالی ناشی از بحران و حفظ تاسیسات و منابع واقع شده در منطقه خطر با استفاده از ارائه راهکارهای کنترل بحران، 2- برنامه ریزی جهت دوری از مناطق پرخطر.

کلیدواژه ها

مدیریت بحران، مناطق بحران خیز، وقوع بحران، کنترل بحران، منابع زیرساختی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.