اندازه گیری و مقایسه نرخ بازدهی سرمایه در صنایع غذایی استان تهران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی امنیت، پیشرفت و توسعه پایدار مناطق مرزی، سرزمینی و کلانشهرها، راهکارها و چالش ها با محوریت پدافند غیر عامل و مدیریت بحران
  • کد COI اختصاصی: ICSP01_205
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 615
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی تهامی پور

استادیار دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران

عباس عرب مازار

دانشیار دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران

سحر هزاره فر

کارشناس ارشد اقتصاد انرژی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران

چکیده

صنایع غذایی نقش قابل توجهی در تامین امنیت غذایی جامعه دارد. با توجه به محدودیت سرمایه، تصمیم گیری جهت استفاده بهینه از سرمایه های موجود، نیازمند بررسی دقیق است. بر این اساس این مطالعه به برآورد نرخ بازده سرمایه گذاری در صنایع غذایی استان تهران می پردازد. برای این منظور از روش تحلیل هزینه- فایده استفاده شده و نرخ بازدهی به تفکیک کدهای ISIC چهار رقمی محاسبه شده است. نتایج نشان داد که نرخ بازده سرمایه گذاری برای کل صنایع مواد غذایی استان تهران 82 درصد است. همچنین در نرخ تنزیل 25 درصد، خالص ارزش حال (NPV) برای صنایع مذکور، 46،72،938 میلیون ریال می باشد که بیانگر سود آوری مناسب این صنایع می باشد. بررسی شاخص های مالی در سطح کدهای چهار رقمی ISIC نشان داد که از مجموع 14 صنعت زیرمجموعه صنایع غذایی، 13 صنعت دارای توجیه پذیری مالی و سودآور می باشند و تنها صنعت تولید رشته و ماکارونی و ورمیشل و محصولات آردی مشابه با خالص ارزش حال منفی 15625 میلیون ریال و نرخ بازده 21 درصد فاقد توجیه پذیری مالی می باشد. نتایج تحلیل حساسیت نشان داد که با کاهش 8 درصدی هزینه مواد اولیه این صنعت در مرز توجیه پذیری قرار می گیرد. یافته های بدست آمده در مطالعه حاضر، اطلاعاتی را فراهم می کند که می تواند در رتبه بندی پروزه های سرمایه گذاری صنایع غذایی مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

تحلیل هزینه- فایده مالی، صنایع غذایی، نرخ بازده سرمایه گذاری، استان تهران، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.